1 Прикачен файл(ове)
Помощ за отоплителна инсталация на газ
Здравейте. Трябва ми съвет какъв вариант на отопление да изберем. Става въпрос за жилище ново строителство на 6-ти последен етаж с доста прозорци и преобладаващо изложение юг. Има външна изолация 10 см, добра изолация на плочата над нас и 5 камерна дограма КВЕ, но двоен стъклопакет. Имаме голяма дневна с кухня, която е обединена с коридора (обща светла площ около 45кв.м.). В момента има изводи за 2 конвектора, но от такива се отказваме заради духане, шум и т.н. Според специалисти само с 2 радиатора трудно ще се стоплим, пък и прозорците са ни френски. Освен това имаме 2 спални (14 и 20 кв.м.)TТерасата към по-малката спалня е усвоена в хода на строителств:pото, плюс баня с лира. Може ли съвет какви радиатори да изберем и колко големи?
Другата ни идея е да изкъртим замазката и да направим водно подово. Голяма разправия ще е, но един се прави. Въпросът е дали си заслужава.
За котел сме се насочили към Имергаз (заради цената), но се колебаем между Тера 28 и ТТ24.
Пускам схема на апартамента и ще се радвам, ако повече хора се включат.
Отговор: Помощ за отоплителна инсталация на газ
На чертежа няма конвектори! Има радиатори пред френските прозорци и климатици. :)
Даже има място и за още радиатори, ако тези са малко. Има предвиден и бойлер в склада.
Здравейте,ще използвам тази тема за едно питане.Ще опиша какво отоплявам и какво иск да направя и дали ще се получи.Двуетажна къща и приземен етаж на нивото на улицата.Аз съм на вторият.Половината от сутерена е мой.Стая,малка кухничка и коридорче-общо 28м2 на 210см височина.Имам възможност да докарам и до там две тръби и да сложа или подово в стаята или радиатор.В коридора мога само малък радиатор да сложа.Програматора е при мен на етажа.Ще смогне ли да стопли долу ,защото ще изключи при мен на 22гр. като вдигне.Ако е с подово ще успеели да стопли всичко,защото температурата на водата е 50гр.,Да не слагам и радиатор в коридорчето,защото ще е малко сложно ,но ще може някакси.Тръбите ще минат един етаж и още 2м надолу дали ще успее да стопли и ще завърти ли до там газовият котел от горе надолу.Благодаря предварително.
Не се прави така, никой не може да ти гарантира резултата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
loshiat
Да не слагам и радиатор в коридорчето,защото ще е малко сложно ,но ще може някакси.Тръбите ще минат един етаж и още 2м надолу дали ще успее да стопли и ще завърти ли до там газовият котел от горе надолу.Благодаря предварително.
Ще работи, няма проблеми
На горния етаж радиатори, на долния подово?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Lazar
На горния етаж радиатори, на долния подово?
Не знам затова питам ще може ли да стане така.На газ съм от 4г. и долу съм с един климатик ,който майстора дойде преди 2г и нещо гледа и изсра един климатик,а той се оказа слаб за тези помещения и затова се чудя какво да правя.Просто така си мисля ,че разстоянието е по дълго и с подово ,нищо че ще е на 50гр водата ще стане точно .,
За радиатори ще работи, за подово не мога да гарантирам.
Едно е дали ще има циркулация, второ - разлика в температурите за подово и радиатори. Иска си най-малкото втора помпа със смесителна група.