Отговор: Избор на духалка
Доста духалки са ми минали през ръцете и съм останал най-доволен от Rowenta Сега имат и нови модели, които ги водят ултратихи
За по 270 лв взех 5 климатика от хотел на Златни
Делонги.
Имат доста голямо сходство с Ровента.
Това Делонги е на 2 степени и с регулатор:
https://www.pazaruvaj.com/ventilator...-02-p34365556/
Хвърля огън и духа силно.Недостатък шумна е и е доста пари.
Имам колега с реплика на Делонги, но Нео(https://emagbg.page.link/qurfHyPLQASGKTcV6) - купи я на промоция за 16 лв преди 6 години от Техномаркета.След 2 години денонощна употреба за отопление на хол 25 квадрата си замина лагерчето на вентилатора.
Аз имам същото Нео и го хвърлям в багажника на колата зимата когато ходя на хотел/почивка "за всеки случай", че българските хотелиери много не си падат по харченето на пари за отопление дори в 4 и 5 звездни хотели.Досега само 1-2 пъти съм я ползвал - както казах хвърля огън и духа точно над пода.
Имам и още 2 духалки, като едната е Делонги и имитира доста успешно тонколонка - тя не се чува че работи, с термостат е и се регулира плавно термостата, ето я:https://www.orionairsales.co.uk/delo...333-3331-p.asp Преди 10-12 години я купих за 106 лева.За спалня мога да препоръчам само нея - топли и не се чува.
Останалите духалки като тръгват могат да те събудят...
Всички изсушават въздуха.
По мое мнение си купи духалка с нагревател "като спици"/тел - те са по безшумни .
Керамичните духалки и са по - шумни и не са керамични .
Успех.
2 Прикачен файл(ове)
Благодаря за мненията.Отказахте ме от моите работи към които се бях насочил.Шума не е толкова голям проблем за мен,предпочитам на първо място да върши работа.Сега относно Rowenta този модел ми хвана окото ROWENTA SO2330F0 2400.0 W https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37376&stc=1 А иначе по съм навит да взема нещо което хората са го ползвали и са останали наистина доволни,това за делонгито че хвърля огън наистина ме грабна.Първият модел дето си го посочил е изчерпан. Иначе като цяло бих взел неото,изглежда ми и на най приемлива цена и върши работа.А иначе със спици/тел да не е нещо такова - Tesy HL 830 V PTChttps://forum.setcombg.com/attachmen...id=37377&stc=1 ако е това,бях прочел мнение че духа директно на пода вместо над него.Засега най-много клоня към неото да взема.
Цитат:
Първоначално публикувано от
StarScream
относно Rowenta този модел ми хвана окото ROWENTA SO2330F0 2400.0 W
Аз пък имам лош опит с подобни модели Ровента - разбира се правени в Китай, само им сменят цвета и модела, но вътре сигурно с еднакво устройство - моята е от преди 10 г, уж че става и за Баня. Проблемът й, според мен беше, че включваше и изключваше много неравномерно - например духа 15 мин топло, после спира за повече от 30 мин и не ще да се включи(а за половин час на теб ти става адски студено), после незнайно кога решава да се включи и работи без да спира повече от 45 мин и така на хората в стаята ту им става приятно топло, ту замръзват. Аз я отварях да огледам биметалните пластини как точно включват и изкл., но нищо не можах да настроя. Освен биметалните пластини за вкл и изкл има като защита и термопредпазител - лесно прегаря като усети по-висока температура и печката спира да работи. Термопредпазителят като изгори и трябва да се сменя - той е някъде малко над 100 градуса. Точно такъв проблем имаха следващите 2 подобни Ровенти(на сестра ми), които се опитах да поправям - изгорели термопредпазители. При едната печка кръглият кожух от пластмаса, в който вътре се върти перката от топлината или от некачествената пластмаса от цилиндрична форма беше станал на елипса, перката опира и спира да се върти, реотаните прегряват без охлаждане от перката и термопредпазителят изгаря. За това не съм доволен от тези Ровенти, а им слагат висока цена.
Доволен съм от тези подови конвектори: http://www.eldominvest.com/media/cac...00-bl_mini.png според мен е по-добре от духалка
Купи си свестен конвектор с електронен термостат и не се занимавай с глупости!
От разликата в изразходваната електроенергия ще се изплати разликата в цената.
Освен това няма въртящи се части, течение, шум, а има модели с програмируеми седмични термостати.
Мислил съм си за конвектор,но като цяло на мен ми трябва нещо за бързо стопляне,а конвектора е доста бавен,плюс това не взимам духалката с цел основен източник на отопление.Пуснах поръчка в техномаркета за неото,то ми се струва най-приемливия вариант от всичко което изчетох.Просто и новите модели на делонги гледах едно като колона DeLonghi HVS 3031 но и там четох мнения че не било като старите.
Цитат:
StarScream
Мислил съм си за конвектор,но като цяло на мен ми трябва нещо за бързо стопляне,а конвектора е доста бавен,плюс това не взимам духалката с цел основен източник на отопление.Пуснах поръчка в техномаркета за неото,то ми се струва най-приемливия вариант от всичко което изчетох.Просто и новите модели на делонги гледах едно като колона DeLonghi HVS 3031 но и там четох мнения че не било като старите.
Изобщо не знаеш как работи конвектор - явно!
Преди две години си купих един - беше намален от 39 на 32 лева. Точно за тази цел - допълнително отопление - работи перфектно!
За 200 лева - мога да купя поне 5!
Цитат:
StarScream
Мислил съм си за конвектор,но като цяло на мен ми трябва нещо за бързо стопляне,а конвектора е доста бавен,плюс това не взимам духалката с цел основен източник на отопление.
Конвекторът, който съм цитирал, е с вентилатор и стопля много бързо, а освен всичко това, е и български.
Конвектор с вентилатор и ел. терморегулатор.
Кеф ти бързо с вента, кеф ти безшумно.
На Силвъркрест обаче имаше модел с ел. терморегулатор, коментиран във форума, който имаше убийствен хистерезис от 4гр.
Два преправях такива на съфорумец, да го намалим тоя хистерезис.
Ако ще е инцидентно отопление хоризонтална духалка за 25лв и си ти.
Духат добре в краката. Вртикалните пилеят някак потока и топлят нагоре по-скоро.
Вертикалните са все едно вентилатор - само бръмчат и харчат ток. Въздухът преминава прекалено бързо през мижавите нагреватели и за да работят нормално, трябва мощност минимум 2400W. Пиша за квадратура около 15-16 и нагоре. За по-малки обеми предполагам не се усеща така драстично разликата.
Имам едно хоризонтално DeLonghi от 20 години (56лв. тогава) и вертикално Tesy (20лв. от преди 8 години за сушене на боята при ремонта). Е няма такъв боклук като второто!
Въпреки всичко духалките за основно или допълнително отопление харчат прекалено много ток.
Много грешиш относно бързото загряване на въздуха в стаята от подова духалка.
Компромисен вариант са стенните керамични отоплители. Но и там хистерезисът е 3-4 градуса. Лекува се с извеждане на датчика отвън или повишаване на зададената температура с 1 градус, примерно. Но всичко зависи от термозагубите на помещението.
Цитат:
Gena_bs
Въпреки всичко духалките за основно или допълнително отопление харчат прекалено много ток.
Това е такава глупост, че ... нямам думи!
За “Закон за запазване на енергията“ - чувал ли си?
Как ще „харчат ток“ - за какво?
Така де, запазва се, само от джоба отива в джоба на енергото.:)