-
Проблем с Котел , голяма сметка , никаква топлина
Здравейте на всички
Живея в апартамент от скоро , ново строителство 55 кв с външна и вътрешна изолация , 1 ви етаж с една външна стена. Кухня и хол заедно и спалня и баня . Котела е De Dietrich MPX 20/24 MI COMPACT , 1 радиатор 9 ребра 1,80 високи алуминиев, и в спалнята 1 радиатор с 6 ребра 1,80 висок . И една лира в Банята . И топлата вода е вързана към котела. Радиаторите са с термоглави .
Така следния проблем е за ноември месец 280 лв газ сметка имам .
Котела работеше 31 дена 24 ч на 50 градуса , и водата също . Водата е топла няма спор , но радиаторите са топли но не като за 50 градуса , в стайте не е ставало повече от 18 градуса .
Мисля че нещо не е добре.
Сега съм го оставил на 40 градуса котела ( за радиаторите ) но те обаче са почти студени . И пускам водата да се грее само когато ще я ползвам . Но мисля че нещо не е добре , защото ако време стане -15 градуса , ще трябва минимум на 60 градуса да държа котела , за да можем да да достигна 18-20 градуса, но сметката ще е 400+ . Скъпа е газ-та ,но тук мисля че проблема е другаде , писах и питах хора , те топлят мн по големи помещения и са на половината на тази сметка с по високи стайни температури .
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Отговор: Проблем с Котел , голяма сметка , никаква топлина
С тези радиатори въбще не ти трябват термоглави.
Доста неефективни са в сравнение с нормалните.
Така че, аз залагам или на радиаторите, или на термоглавите.
Има смотани термоглави, които дори максимално отворени редуцират потока, преди дори да е достигната нормална за пребиваване температура.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
С тези радиатори въбще не ти трябват термоглави.
Доста неефективни са в сравнение с нормалните.
Така че, аз залагам или на радиаторите, или на термоглавите.
Има смотани термоглави, които дори максимално отворени редуцират потока, преди дори да е достигната нормална за пребиваване температура.
Термоглави те ги държа на 5 отворени .
-
-
Проблем с Котел , голяма сметка , никаква топлина
Цитат:
Rakeem
Отвори ги на макс.
Това е макса 5
-
Равномерно ли са затоплени радиаторите?
-
Цитат:
lazarus18
Равномерно ли са затоплени радиаторите?
Не , по-малкия е по-топъл .
-
Цитат:
krasimirpetkovpetkov
Не , по-малкия е по-топъл .
Ха хааа,сори не се сдържах.Колегата пита дали целия радиатор е еднакво топъл,ако не-обезвъздушаване.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
-
Имах предвид дали повъхността на всеки радиатор е затоплена изцяло/
Но горния ти коментар ме кара да попитам дали не са навързани последователно?
Има ли някъде под котела разпределителна кутия?
-
Тези радиатори се свързват горе-долу, или долу-долу с диафрагма(най-доброто възможно), надали има толкова големи некадърници, че да го свържат по-друг начин.
Просто не си топлят, имам такъв спалнята, но на 2м. височина, не ми е проблем, тъй като спя на студено.
Да маха термоглавите и да контролира потока със секретния кран на изходящата, ако му греят различно.
-
Еднакво са топли , нямат разлика в долни и горния край
-
Имаш ли комшии около теб или са празни апартаментите?
-
Цитат:
espace
Имаш ли комшии около теб или са празни апартаментите?
Има над мен и до мен . Дори тези дни ще се видя с някои от тях , да видя при тях как е положението с отоплението
-
А отдолу какво е помещението и отоплява ли се? Имаш ли изолация някаква на пода?
Ако отдолу е мазе, гараж или каквото и да е неотопляемо, замисли се за неговата сериозна цялостна външна изолация.
По възможност с останалите ти комшии на етажа и собственика на помещението под вас. Иначе само под твоето жилище ефектът ще е минимален.
-
Щом това е ново жилище, ше мине доста време докато самата сграда изсъхне окончателно - това ще създава дискомфорт. Радиаторите най-вероятно са избирани от строителя и едва ли са за нискотемпературна система. С тези 40 градуса на водата за отопление само въртите разходомера за газ. За мен тея радиатори са малко и граничат с минимума на котела, ако изобщо го изпълняват. Нищо не се казва за котела, как работи, колко време след като запали за отопление изгасва....