Резултати от 1 до 3 от общо 3

GPS - transformacia na kordinati

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    166
    #1

    GPS - transformacia na kordinati

    искам да попитам някои знае ли програма за трансформация на координати от WGS84 в "БГ 1970", става въпрос за геодезични измерваниа, искам също програмата да може да upload-ва точките в GPS-а. Знам че има няква такава българска програма която е платена, но незнам нито името на програмата нито фирмата която я прави. Ще съм благодарен ако някои може да помогне

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #2

    GPS - transformacia na kordinati

    Тествай и виж дали става за всичко.

    http://www.oziexplorer.com/

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    166
    #3

    GPS - transformacia na kordinati

    разгледах я но не ми върши работа, трябва да е българска програма, знам че има такива, един познат я има само че не я дава . Които не е запознат - нашата координатна система (1970) е "завъртяна" от правителството поради съображениа за сигурност и само воените си знаят какви са реалните координати на точките в страната, а тиа точки които се намират по всички геодезични карти в българиа са нереални, за да се преобразуват в реалните координати се смятат по формула която уж само правителството трябва да знае, ама не е така, една от БГ програмите които видях е Mapex, можеби на те са получили как се праят тиа изчислениа и са си направили програмка за преобразуване на координатите и искат доста пари за нея. И понеже вече GPS-сите доста навлязоха и започва да се мери с тях никои незнае реалните координати щото ние сме "скирити" от света да не ни пуснат някои бомба ))). Малко дивашка работа, ама се говори че скоро ще минаваме и ние в една координатна система с целиа свят.

    Ама както и да е, сега ми трябва програмза преобразуване на координатите, по възможност без да давам 200-300лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. XSL transformacia & Javacsript
    От FearMe във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 14-05-02, 09:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе