Резултати от 1 до 10 от общо 10

XSL transformacia & Javacsript

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #1

    XSL transformacia & Javacsript

    чрез xsl трансформация преобразувам xml документ в HTML, който представлява 1 форма (text fields & option) попълнена с данни, извлечени от xml дървото. след като редактирам данните в полетата, искам да я запиша с новите данни - било то като html, било то под някаква друга форма. принципно може да се промени и самия xml, но не ми е съвсем ясно как става и затова предпочетох да го запиша като html, но се оказа, че не може. проблемът е, че трябва да се огранича в клиент, без да мога да ползвам server. най-лесно изглежда използването на javascript, който да извлича и да save-ва ...



    идеи?




  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    XSL transformacia & Javacsript

    никой ли не ме обича, че да каже 2-3 думи?




  4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #3

    XSL transformacia & Javacsript

    Iskash prosto da polzvash gotovata forma bez da ti se generira dinamichno s XML? (samo da i smenisish stojnostite na poletata i da si imash druga forma? )



    Posle HTML ne e ti POST-va formata verojatno?




  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #4

    XSL transformacia & Javacsript

    значи идеята е при промяна в полетата за попълване на формата да се генерира друг file, в който да се запише новата инфо. налага се не само промяна в xml дървото, а създаване на save file, който да може да се гледа без стартиране на приложението. xml-a не може да направи това и затова споменах javascript-a като начин, по който да прочета дървото и да взема стойностите.



    "Posle HTML ne e ti POST-va formata verojatno?" - не ти разбрах мисълта...






  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    118
    #5

    XSL transformacia & Javacsript

    Az ne razbrah dobre kvo iskash da naprawish, no kyde iskash da go save-nesh toia file- na clientskata mashina li? Ili na servera? I otkyde iskash da go acceswash tozi save-nat file? Stoto vyzmoznosti ili nqma ili sa usukani, ama sti kaza kato razbera celta na zanqtieto che she otneme mnogo pisane




  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #6

    XSL transformacia & Javacsript

    значи file-ът се save-ва на клиентската машина, откъдето засега не е ясна съдбата му. въпросът е да го има. ще ти бъда благодарен ако дадеш идея за извличането на инфото, само че с помощта на javascript, а не vbscript примерно. после ще ти дам link към някоя студена запотена бира а че има писане, спор няма!




  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #7

    XSL transformacia & Javacsript

    "Ima pisane" li heheh, da ti imam optimizma :-), e skij za kakvo stava duma tuka ima vsicko kak se generira forma s javascript, i kak se vziam informacija ot druga... ne e tochno za XML no to principno ti she go razglejdash durvoto kato tekstov file taka ili inache...



    Prijatelski suven ako e vuzmojno napravi go na Delphi ili C++, 100puti e po-lesno...



    Nadjavam se da sum pomognal, makar che se sumnjavam :-(((



    V dejstvie:

    http://homepage.ntlworld.com/chlove/...urveyboks.htm+



    samija script source:

    http://homepage.ntlworld.com/chlove/...surveyboks.exe



    ________

    C:\Death is all that matters...

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    327
    #8

    XSL transformacia & Javacsript

    FearMe, az mislia, che vypreki dopylnitelnite raziasnenia pak e dosta trudno da se razbere za kakvo stava vypros, kato sledstvie ot tova, che i na teb ne ti e syvsem izchisteno v glavata.



    Moje i da gresha, poneje ne razbiram ot XML i XSL transformacii, no ti kazvash, che ne iskash da polzvash XML, a niakakyv alternativen method i predpolagash, che tova bi moglo da byde s Javascript. Problema e, che vsichko zvychi malko abstraktno ili po-pravilno izvyn konteksta. Kaji kakyv e konkretnia sluchai. Az ne razbiram, kakvo znachi client bez server? Te sa vzaimno svyrzana sistema. A ti govorish za klientska mashina?!? Osven tova zashto kazvash javascript moje, a ne vbscript, kyde e problema da e vbscript, za kakvo stava vypros?



    V postovete si ne si spomenal da se prednaznacheni za specialna auditoria.. a naprotiv, daje sa v tema, koiato e dosta obshta :-) i mislia, che tuk pone 90-95% ne mogat da razberat, kakvo iskash da napravish.




  11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    1,098
    #9

    XSL transformacia & Javacsript

    Mi tova deto go iskash ne e chak tolkova lesno osushtestvimo poneje ne samo che ne mojesh da polzvash server side script ami i da pishesh po clientskia komputer e dosta slojno naposleduk IE 6.0 veche ne pozvoliava takiva raboti daje i za cookes se zaiajda i ne gi puska...



    http://www.rootbg.com

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #10

    XSL transformacia & Javacsript

    deathknight, 10х за link-a. на пръв поглед изглежда нещо, което мога да използвам. ще го разгледам в подробности довечера.



    pantera, то не на мен, а на този, който го иска не му е ясно какво иска и чак след като се направи нещо от рода, ще се преценява, дали точно това е било ... (гррр!) а иначе с xml не може да се направи такова нещо, не че не искам.



    значи в общи линии ситуацията е следната: става въпрос за web-базирано приложение. на клиентските машини върви формата, която се попълва, извършват се проверки и се генерира нов file от резултантното xml дърво. именно проблемът е в създаването и изпращането на този file. а се иска javascript, просто защото това конкретното задание е част от нещо мн голямо и другите модули се работят приоритетно на javascript и дъра-бъра, и т.н. ... знам, че звучи мн неясно, но проектът е в мн начален стадий и има мн неща за доизясняване. сега се работи по v0.000001




Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. GPS - transformacia na kordinati
    От g_ishkitiev във форум Поддръжка
    Отговори: 2
    Последно: 12-06-04, 17:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе