Техно, не си прав! Мъртва може да се каже само за вентилатора, но не и на Sapphire.![]()
Техно, не си прав! Мъртва може да се каже само за вентилатора, но не и на Sapphire.![]()
това е твое мнение
карта която е копала на макс при максимални температури - не ми я хвали повече.
Вентилатор се сменя , но ядро - не.
Mr.TECHNO може ли да ми кажеш кондензаторите ли са до 70 градуса на тая HI-END карта или силиция издържа до 70, тея от ATI тъпи ли са за да заложат лимит градусите на картата след който картата просто спира а не се опича...? Да ви я дам тогава за една чепа грозде може някой да я вземе...
По твоите сметки като лаптопа ми TOSHIBA A300D 16W с ати карта и dual core процесор работил яката не за някой друг, а за мен в продължение на 3,5 години на около 70 градуса средно (виждал съм го и на 80, 90) със карта на ATI досега трябваше да сменя 3 лаптопа...
За да разбереш кога ще издъхне една цифрова техника трябват ти доста повече умения от Ванга angel
Мойте карти копаят на по 61-63 градуса, като са доста клокнати. Сега да спорим е излишно Mr.TECHNO :P Ще ти пиша догодина да видим слдали ли са багажа
Поздрави![]()
Сашо стига глупости и че твоята карта не е копала! Поздрави и на твоя френд и каква софия кви 5 леа? !!!
не ми се спори. За Силиция и кондензаторите - без коментар.
Само 1 въпрос. Защо карти които са "копали" се продават в нета на доста по-ниска цена , макар и в гаранция ? ? ?
Говоря за карти в E-bay които вървяха по 230лв при 400лв цена на нова ?
За кондензаторите ще се съглася, но поне при мен въобще не са нагрети (имам допълнителни вентилатори). За GPU-то мен друго са ме учили в техникума :P, нищо му няма да си работи така в стационарен режим години наред (това е толкова високо ниво на интеграция, че просто няма какво да се повреди вътре). Единственото което, като се змаисля, наистина може да дава фира сa МОСФЕТите, но само за GPU-то, защото паметта е downclock-ната на 300MHz. Но пак смятам, че могадат да изкарат години, много години след като им изтече гаранцията.
За сега, от копане, не съм чувал за скапана карта. Има повредени бройки в e-bay, но единствено от несръчни клокъри счупили някой MOSFRET в стремежа си да сложат по-добро охлаждане. (даже аз имам 1 такава 5850 в нас за части)
Защото копачите вече спират и искат да се отърват от излишната техника. Тези карти вече не са им въобще нужни. Едно работно пособие, което вече не е нужно. Пазарът се понаводни, бумът в търсенето на тези карти мина. Те преди ерата на Биткоин бяха доста позабравени, особено 5830, което и като ново не бе особено известно. Това важи и за България и за останалия свят.
Що да трие?
Да се прехвърлим тук
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,52754.0.html
че се затъжих за вас.То май от Кирик насам не сме се джавкали на живо.
Оляхте се и направихте темата на човека на нищо!
Ако спазвахме стриктно правилата направо не ми се мисли колко от вас трябва да получат наказание едно заради необосновано обсъждане на цените, второ заради куп безмислен спам.
Темата се затваря и архивира в приключили продажби - ще помоля автора й да си я пусне наново, като му се извинявам от ваше име за създадената допълнителна работа.
Който продължи да спами в новата тема със сигурност ще отнесе наказание!
Крис