Значи направих си сайт с тази програма HFS и искам да си направя търсачка но проблема е че не знам какнякой може ли да каже как да го направя
![]()
Значи направих си сайт с тази програма HFS и искам да си направя търсачка но проблема е че не знам какнякой може ли да каже как да го направя
![]()
Прегледах набързо сайта на този HTTP сървър. Според мен не може да направиш подобно нещо, защото не предлага поддръжка за генериране на динамично съдържание (asp, php, cgi...).
Features
# Download and upload
# Virtual file system
# Highly customizable
# HTML template
# Bandwidth control
# Easy/Expert mode
# Log
# Full control over connections
# Accounts
# Dynamic DNS updater
Можеш да направиш "идиотска" търсачка - в един html файл (напр. search.html) набутваш всичкия текст от твоята страница (да бъде невидим, естествено), индексиран по страници. С javascript преравяш всичкия текст за търсената фраза. Скриптът ти връща името на страницата, за която е открита търсената фраза. След това генерираш нова страница с препратка.
Разбира се, този файл ще бъде доста голям, но пък какво са в днешно време 300-400К
/Добавено: Станислав Христов Христосков би казал "К'во му е?"Куцо, тъпо и тромаво е, но си е решение, когато няма друга възможност. Даже веднъж съм го виждал реализирано
![]()
абе ако се разровши и из форума на тоя сървър ще видиш, че все пак някакви хора са направили опити да направят търсачки... не съм убеден дали действат на горепосочения идиотски принцип, но все пак има... и аз по едно време се чудех дали е възможно видях, че е възможно и дотам ми стигна желаниетощо ти е да се занимаваш изобщо с това, като си има апач + аутоиндексър примерно...
Както предупредих, прегледах сайта съвсем бегло. Напълно възможно е да греша.
П.П.
Apache #1. (шегувам се - далеч не е любимият ми хттп сървър)
![]()
Е хубу да кажем че търсачка не мога да сложа ... от къде мога да си сваля някви скинове за тоз сървър ... ?