Здравейте. Някой може ли да помогне да намерим скрипт който при стартиране на компютъра да се стартира и сменя MAC адреса на лан картата т.е. да го прави от динамичен на статичен. Мерси
Здравейте. Някой може ли да помогне да намерим скрипт който при стартиране на компютъра да се стартира и сменя MAC адреса на лан картата т.е. да го прави от динамичен на статичен. Мерси
От динамичен на статичен? Сигурен ли си, че става дума за MAC адреса?
не за MAC адреса става въпрос. Когато стартирам компа ми дава че е динамичен IP а аз искам да е статиченПървоначално публикувано от ru-boy
Нещо не стоплям. Хем ти дава че имаш динамичен IP, хем казваш, че става дума за MAC адрес? Я обясни по-подробно. КОЙ ти го дава адреса, коя ОС и т.н.Първоначално публикувано от heringa123
А сигурен ли си че тъй нареченият МАК адрес или ИП ще е свободно за теб?
Стана ясно, че за човека МАК и ИП са едно и също, но с различни имена. Просто няма представа, за какво и пише.
На мен ми я ясно, но не го обясних правилно за което се извинявам.Първоначално публикувано от ru-boy
Когато напиша в Command Prompt :
arp -a
ми дава IP адрес на gateway и MAC адреса като например това:
192.1**.***.*** 00-H7-KJ-9I-98-AS dynamic
а аз чрез команда:
arp -s 192.1**.***.*** 00-H7-KJ-9I-98-AS
го сменям на статичен и се получава
192.1**.***.*** 00-H7-KJ-9I-98-AS static
Въпроса ми е дали има някакъв скрипт който при стартирането на компа да ми го прави това нещо автоматично?
Надявам се сега да ме разберете и помогнете![]()
Според arp -? параметъра -s задава permanent entry, което означава, че и след рестарт трябва да остава. (Не съм го пробвал на Windows).
пак си е dynamic след restartПървоначално публикувано от dmanov
Първоначално публикувано от heringa123
Първоначално публикувано от heringa123
Може ли въобще да се направи такъв скрипт с някоя програма?Първоначално публикувано от Usera
1-ви начин. Запиши си командата arp -s ..... във файл с име alabala.bat и създай shortcut в Start -> Programs -> Start up (има значение дали е на конкретния юзър или на All users)
2-ри начин. Отваряш RegEdit и в HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run създаваш нова стойност с име например ARP Static от тип String и със съдържание arp -s .... (има значение, дали юзера има права за достъп до този ключ)
Та така за всикчи скриптове, които да се стартират с тръгването н Win-а.
Разбира се, има значение юзъра
Блгагодаря ти! Ще ги пробвам и двата начинаПървоначално публикувано от dmanov
![]()
arp -s не прави нищо с MAC-адреса. Единственото, което прави, е задаване на статично съответствие между IP и MAC-адреса, изписани в командата.
И това е до следващия рестарт.