Академията на Телерик огранизира безплатен курс по програмиране за платформата .NET Framework и езика C#. Курсът ще стартира през ноември 2010г. и ще е с продължителност от 2 месеца в учебния център на Телерик в София.
Безплатната част от обучението включва основите на програмирането: масиви, цикли, методи, структори от данни, обектно-ориентирано програмиране т.н. Основен преподавател е д-р Светлин Наков, опитен софтуерен инженер и лектор с над 10 години стаж и автор на 5 книги за програмиране.

Обучението е безплатно и в първите два етапа не вклюква ангажиращ договор. Третия етап от обучението, с продължителност от 4 месеца, ще достъпят най-добрите участници. В този етап ще се изучават по-технологичните теми на .NET Framework, като APIs, баси данни, уеб програмиране, Silverlight, WPF и софтуерно инженерство. На успешно завършилите участници ще бъде предложена работа в Телерик.

Обучението ще започнат 100 души в 5 групи по 20 души. Най-добре представилите сред тях ще навлязат в следващия етап. Програмата ще се проведе за втори път и вече 22 души от първата академия започнаха работа при много добри условия.

Изискванията към кандидатите са най-вече да са мотивирани да станат .NET софтуерни инженери и да разполагат с достатъчно време за практическите упражнения по изучавания материал.

За повече информация посетете сайта на "Telerik Academy": http://academy.telerik.com