Добавям:
9. HP Mini Note 2133, версията със 1,6 GHz процесор и 120 GB диск. Случи му се случката със спирането на работа, вследствие на дефект на дъното (май се разлепя процесора или нещо такова). В момента е "събуден" след изпичане на дъното и си работи безпроблемно, но ... В резултат на недоглеждане замина слота за SD карти. Батерията е в много добро състояние все още (11% износване показват програмите) и държи около 2 часа с Notebook Hardware Control, Windows XP и около 40% яркост на дисплея. Ако все пак някой се престраши да го вземе, мога да го продам както с 2 GB памет (остатъчна гаранция към Мултирама) или с 1 GB.
Цените са съответно 260 и 220 лв.
10. Памет 2х2 GB ADATA Vitesta DDR3-1600+ без гаранция. Паметта е специфицирана за 1600 МХц с 8-8-8-24 тайминги и напрежение 1,65-1,85 В и си работи така на I7 системи. Проблема е че при мен нещо не се разбират с процесора/дъното и на 1600 не иска да залепи. На 1333 МХц съм я докарвал до 7-6-6-16-1Т. На I7 системи стига до към 1870 на 9-ки доколкото знам, но то си варира. Използва Micron D9JNM чипове. В момента е със свалени топлоразпределители, като общо взето така грее с една идея по-малко , отколкото с тях, но пък така или иначе бая си грее. Паметта е без гаранция.
Цена: 190 лв, като е възможна и замяна за друг 2х2GB кит.