Предлагам на заинтересованите едно малко “бижу” – почти чисто нов малък нeт-бук TOSHIBA NB550D – златистокафяв

________________________________________

Hi everybody! На любезното Ви внимание се предлага 1 малък нeт-бук на фирмата ТОШИБА в отлично състояние поради относително малкото му ползване докато е бил мое притежание - златистокафяв с клавиатура решена в черен цвят и гумирано покритие на капака.


ИСТОРИЯ: закупен от директен български дистрибутор само седмица след пускането на модела на нашия пазар на 03. 03. 2011 г на цена 799,-- лв /фактурата + касовата бележка са съответно запазени!/
Към него по желание може да добавя малки преносими външни РС-говорители на LOGITECH Z305 подобряващи значително звука на лаптопа и много подходящи за слушането на модерна музика; ведно с уреда е налице и пълна документация плюс кутията, с която е бил доставен, а като цяло иначе си е изцяло в перфектно състояние и при това си работи качествено и достатъчно солидно!
При желание мога да „даря” на бъдещия му ползвател и наличната мини-подборка от близо 4’500 песни /затова бе закупен за слушането на предпочитаната от мен музика!/ – в mp3-формат 320 kbms (съответно поради липса на достатъчно място на хард-диска!) от редица ярки представители на съвременната рок и поп-сцена.
Използван е предимно като мултимедиен лаптоп непрекъснато в течение само на 1 ½ месеца по време на дългия ми отпуск през настоящата 2011 г. (в 2 малки планински градчета, но не и сред пясъците до морето!!!) и то най-вече за слушане на музика, гледане на филми и сърфиране в нета. Иначе в къщи не е бил употребяван, защото за целта е наличен, разбира се, отделен деск-топ РС с хубав голям 24” монитор.
Отделно е направена и допълнителна с 2 год. удължена гаранция от сайта на производителя Тошиба.
И в заключение ще предоставя думата на професионалните критично настроени експерти да си кажат независимото мнение за въпросната „джаджа” като по-долу цитирам малка извадка от един професионален английски сайт, който класира в класацията си точно този мини-нетбук на І-во място сред сходните лаптопи ...

ПЛЮСОВЕ и ЕКСТРИ: Закупеният от мен нeт-бук е с 2 GB RAM /на пазара могат да се намирят само с по 1GB !/ и допълнително освен колонките има и добавена малка външна мишка, работеща пак през USB-порт.
На мястото на първоначално вградения STARTER специално на него е качена нова ОС – оригинален лицензиран Windows 7 Professional, която се предоставя free заедно с машината /т.е. без каквото и да e допълнително оскъпяване!/
БАТЕРИЯТА е достатъчно добра, като при нормална употреба на лаптопа, т.е. с по-малко отворени апликации издържа докъм 8 часа /напр слушане на музика с по-малка сила на звука, сърфиране из интернета, скайп-разговори и др. подобни дейности, ненатоворващи прекалено процесора му!/
МИНУС: Относително малък екран, който на слънчева светлина не е ясно различим, особено пък при специално избраното намалено енергопотребление от уреда, т.е. налице е опция с енергоспестяващ режим и с по-малка яркост, за да се зарежда съответно и по-рядко!
ПОВОД: Предлагам го, не защото съм нещо недоволен от машината или пък показва някакви проблеми, а единствено поради водещия мотив, че възнамерявам догодина да го заменя с един доста по-голям ноутбук с по-голям дисплей и малко по-добри характеристики откъм екран/резолюция и обем на хард-диска (с оглед на обстоятелството, че вече съм на доста годинки и имам известни проблеми с очите...!), но пък и интересуващия ме нов модел ще възлезе близо 2,5 пъти по-скъп от настоящия, и съответно малко с по-големи габарити от същия, и респ. доста по-тежък от него.

На вниманието Ви предлагам допълнително и някои снимки от интернет-сайта и пълна спецификация.
[www.youtube.com/watch?v=7ND9wbWoZFU]

Процесор AMD C-50 Dual Core (1 GHz, 1 MB L2 cache)
Оперативна памет (RAM) 2 GB DDR3 / 1066 MHz
Размер на дисплея 10.1" / 1024 x 600
Видео контролер ATI Mobility Radeon™ HD 6250
Видео памет Споделена от оперативната
Твърд диск 250 GB / SATA
Оптично устройство Не
Мрежова карта 10/100 Mbps LAN Card
Безжична мрежа 802.11 b/g/n Wireless LAN Card
Bluetooth Да
USB портове 3 x 2.0
Вградена камера 0.3 MP
Вграден микрофон Да
TV изход HDMI
Четец за карти Да
Батерия Li-Ion / 6 cells
Време за работа на батерия 8 часа
Тегло 1.3 кг
Цвят Кафяв

Цената на РС /колона, USB-мишка и специален грапав Външен калъф/ е 550 лева, като без колоната на Логитех тя е само - 500 лв.
Наистина в момента всички добре информираните хора знаят, че чисто нов такъв лаптоп на пазара може да се закупи за 585 лв, но с много по-слаби характеристики и „оборудван” единствено и само със Стартер.
Местонахождение: гр. София и при желание винаги може да бъде видян на живо и разгледан при проявен истински интерес от Ваша страна, като за целта предоставям и личния си е-мейл адрес за евентуален контакт в близко бъдеще и оставям с поздрави ... [ yorval@jabse.com ]
Имам и виртуален GSM, т.е. Моби+ на Виваком, на който спокойно може да оставяте съобщения, защото към него е подключен и съответния телефонен секретар, а именно: ++875 – 105 503.

N.B.:

ОТДЕЛНО от нет-бука се предлага и при съответно изразен специален интерес и основния 100W-централен високоговорител на британската фирма KEF от техната профилирана серия за домашно кино KHT SE3005S, който също така си е възпроизвеждал перфектно в течение на последните 2 ½ г. , но съвсем скоро леко „ъпгрейдвах” системата като целенасочено реших да заменя точно тази колона с една идейка малко по-добър /поне според моето НЕпрофесионално ухо!/ център на една американски фирма и то само със 150-ина лева по-скъп, но иначе с почти идентични технически характеристики. Въпросният високоговорител е закупен от официалния български представител и дистрибутор на тази марка тук в София.
ЦЕНА /твърда/ = 480 лева. (плюс висококачествен специален 2m-кабел към него без конектори!)
На вниманието на професионалистите предлагам и няколко линка плюс снимки за осигуряване на нужната яснота и допълнителна информация за какво точно става дума:

[www.youtube.com/watch?v=MvBKAbGokWU]
http://www.hometheatersystemsexpertr...m/kef-kht-3005
http://www.amazon.com/KEF-KHT3005BL-...pr_product_top
http://www.amazon.com/gp/product/ima...&s=electronics
http://www.avreview.co.uk/news/artic...#ixzz1e9j4QXID

Малко технически данни /спецификацията на центъра!/
РАЗМЕРИ: 130 x 300 x 185mm (centre);
ТЕГЛО: 2.6kg (centre);
ДРАЙВЕРИ: 115mm Uni-Q, 19mm aluminium tweeter, 2x 75mm subs (centre);
МОЩНОСТ: 10-100W (centre),
Честотен обхват: 65Hz-55kHz (centre) ;
Макс чувствителност: 90dB (centre) ;
Номинален импеданс: 8ohm (centre)
Макс изход. мощност: 110dB (centre),
Кросоувър честота: 500Hz / 2.2kHz (centre),
Цвят: glossy piano black /черен пиано лак!/