Помощ за избор на Проектор до 5000 лв
Здравейте,препоръчайте ми машина от висок клас в рамките на 5000 лв.Ще се използва главно за гейминг и HD видео.Искам нещо качетвено и съм решил да инвестирам доста за целта.Срещам марки като Sanyo и Optoma като спрягани за най-подходящи за целта.Освен това ммога да отделя и още 1000 за електрически екран :).Благодаря ви предварително
Re:Помощ за избор на Проектор до 5000 лв
виж това ;http://www.pazaruvaj.com/proektori-c...ml#description
не забравяй че е препоръчително да имаш и юпиес свързан към проектора
но да ти кажа и идея си нямам има ли лаг при проекторите .
Разкажи за UPS-a.Гледам един модел на Оптома http://www.optomaeurope.com/projecto...Cinema&PC=HD82 много ми харесва.Забелязвам,че повечето проектори с висока резолюция имат ниски лумени.
при едно спиране на тока спира и охлаждането на лампата :yikes :2guns: :help
ако искаш разрови се да видиш колко струва една
още нещо се сетих - виж разликите в технологиите DLP И LCD
Тъпо да.Прочетох,че и при двете крайният ефект е един и същ но определено ще е DLP.Незнам за този проектор с 1300 лумена дали няма да са ми малко,при положение,че има такива с 6000......
всичко зависи от осветеноста на стаята , разстоянието до екрана и диагонала на картината.
Дам явно щом е за домашно ползване се приема ,че може и да се затъмни...Имам около 5 метра от екрана до проектора.
Аз бих ти препоръчал следните модели:
1. Optoma HD82
2. Epson TW5500
3. Sony HW15
DLP технологията си има своите предимства, но те съветвам първо да провериш дали не си предразположен към т.нар. rainbow effect. Някои хора, включително и аз го виждаме и може да ти убие целия кеф.
Sony-то е в малко по-нисък клас, но е със SXRD технология, която се води за една от най-добрите във средния и високия клас.
Май и аз се зарибих с тази Оптома навсякъде я хвалят.Казаха ми,че DLP технологията не била по-добра от LCD-to?
Който ти го е казал да провери защо най-високия клас проектори по 40-50 хил, долара са пак DLP.
Както при LCD и плазма спора е излишен. И двете технологии си имат плюсове и минуси и зависят от много неща.
Добре май ще бъде оптомата ами екран?Сив,бял?
Какъв ще е екрана зависи от доста неща. Най-важното е в колко светло помещение ще гледаш.
Ами доста,имам 3 прозореца!