Отговор: Избор на мултимедиен проектор
Благодаря за бързите препоръки
Да стаята е малка съгласен съм , затова и предварително си поиграх да преместя все още изграждащата ми се многоканална система за да видя дали няма да имам проблем с звука в това малко помещение ..... оказа се че всичко е наред може би ватата в 2 от стените и тавана си оказва влиянието ..... а звука ми бе най голямото притеснение
А относно ТВ вместо проектор ... да замислял съм се но 80 инча ТВ за 15 бона .... стряска
Да те попитам защо JVC не е подходящ претендент
Поразгледах и Optoma UHD65 .... честно да ти кажа не си спомням защо я изключих от наблюдаваните проектори
Твоят 120 инчов екран от какво разтояние го гледаш
Цитат:
Първоначално публикувано от
GeorgiGeorgiev
Твоят 120 инчов екран от какво разтояние го гледаш [/COLOR]
Извадих ролетката и замерих - от 3,7 до 4,5м. И от 3 метра не ми е проблем за 120 инчов екран...
Ехее значи не ми е проблем да гледам 100 инча от 3,5 м :BigGrin
А за проектор какво ще ми препоръчаш
Привет, разстоянието при което гледам на 120 инча,е от 4,50 до 5,50.Най ми е комфортно за филми с субтитри на разстояние 5м, при игра на ps4 сядам на предния ред фотьойл който е на около 4м или имам и един пуф за шутър игри ми е най добре.Музика слушам пак на разстояние около 2,5-3м.от фронталните ОТ.
Нов съм в квартала ... така е :)
Понеже още не съм почнал изграждането на стаята всеки съвет ми е добре дошъл , и най вече относно проектора .
Цитат:
Първоначално публикувано от
GeorgiGeorgiev
Здравейте
Аз също обмислям закупуването на проектор и се нуждая от съвети и напътствия
Стаята в която ще го поставя е с размери 3.8м. на 3.3м. като екрана ще е на 3.3метровата стена и същата мисля да боядисам с черен матов латекс , останалите стени ще са в средно тъмен сив матов латекс, около 50% от тавана ще е с черно , сиво и червено .
Подовата настилка ще е с ламинат отново с матово покритие . Прозорците които ще се намират срещу екрана ще се оборудват с алуминиеви ролетни щори за да спра светлината от вън .
Проекторите на които съм се спрял за момента са:
Epson EH-TW9300
BenQ W11000
JVC DLA-X5500
Бих се радвал да споделите мнения препоръки ..... всеки един ваш съвет ще е от полза за мен
Здравейте,
Освен Optoma UHD60 или Optoma UHD550X, който е с 4К кино качество може да препоръчам и проекторите на Panasonic - Panasonic PT-AT6000E:тук можеда видите параметрите. Може и да ни се обадите с радост ще помогнем за изборана подходящ проектор за домашното Ви кино. За да може да се насладите на кино изживяването :) и у дома. www.atlascom.bg или PROJECTOR.BG -