Въпрос за EPSON EH-TW 450
Здравейте,
аз си направих домашно кино със въпросният проектор и в интерес на истината, съм много доволен.Имам само един въпрос към някой от по-знаещите,защото се опитах да говоря със оторизиран сервиз но ,нещо е сложно там,а въпроса ми е,защо след като изключа проектора и не чувам вентилатор да охлажда лампата?Докато работи си се чува,но изгася ли го и не се чува абсолютно никакъв звук и това ме озадачава,как успява да охлади лампата.
Re:Въпрос за EPSON EH-TW 450
Не съм сигурен ,но мисля че след като лампата угасне ,не е нужно вентилатора да работи още известно време. След като лампата не отделя толкова много топлина е логично да се остави да се охлажда по естествен начин - от конвекцията на въздуха около нея.
На моят Dell вентилатора работи 90 сек. след като го изключа.Виж си в упътването правилно ли го изключваш, защото при мен power бутона се натиска 2 пъти за изключване.Ако натисна само веднъж влиза в някъв слееп режим.....
Абе и аз си мисля,че щом лампата не работи,няма нужда от вентилатор и явно в по-новите модели е така ;) Имам един самсунг на 5-6 год. при който като го спреш и известно време вентилаторите работят,но си е старичък модел.А за изключването,няма много опции :) повечето пректори са направени нарочно,да се натиска два пъти off бутона за да се изгасят.
Забелязах,че ако го включа малко след като съм го спрял,ей тогава вентилаторите яко въртят и няма картина около 1мин. явно докато охлади лампата,което ме навежда пак на идеята на колегата hristoslav2 :)