Re: Профилактика на климатика или как да си спестим пари !
Климатика е Осака 12 JNE. Значи отворих да видя какво точно са сменяли и се оказа че са сменили връзката между платката и сензора на дистанционното където също се намира и дисплея. На единия от кабелчетата е поставена някаква пласмаса , но като погледнах по внимателно незабелязах кабела да се свързва с нея просто е промушен като през пръстен и е намотан малко. Платката не са я вадили или разпоявали нещо от нея. Напрежението ми си е нормално , ако имаше някъква аномалия първо компа щеще да я осети.
Проблема ти е решен-не се притеснявай повече.
Цитат:
Първоначално публикувано от stoyan1960
Проблема ти е решен-не се притеснявай повече.
А какъв е бил проблема?
Така да се каже "фабричен"
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
1. Идва, прави нещо и на въпроса на клиента защо го прави, той или надменно се усмихва или му казва да върви да си пие кафето докато свърши. А когато не направи всичко необходимо и го запиташ защо не го прави, той започва да ти обяснява с менторски тон, че ти нищо не разбираш, за това не му плащат или изобщо "А бе я си гледай работата..."
И ако мога да допълня, или ти казва да не го учиш как да работи и от колко години бил монтирал и колко климатици при това.
За голямо съжаление преди близо година един специалист монтира у нас климатик MIDEA MSM3-12HR като тогава още аз не посещавах този полезен раздел и в последствие предположих, че човекът не е вакуумирал системата, след като прочетох описанието какво горе-долу представлява тази задача. В последствие се свързах с него по мобилния и му обясних накратко кой клиент разговаря с него, след което му зададох въпрос, "Прощавайте, вакуумирали ли сте системата", на което той реагира с тон близък до крясък: "Вие съмнявате ли се в моите способности. Аз съм монтирал н'амси колко години. Не съм вакуумирал системата, защото времето не беше влажно".
С извинение ама как може да има такива охлюви?!?
Извинявам се за офтопика!
Поне на годишната профилактика тоя ще го хвана за ушите да извърши всичките процедури, които Techno е описал няколко страници назад.
При посоченото налягане климатика трябва да е включен на охлаждане.При посоченото налягане има нужда от малко дозареждане.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tecno
Не виждам защо реагираш така.Аз изказвам мнение ,а ти се нервиш.
Разбира се ,че има начин да се разбере дали има нужда от дозареждане и аз съм го написал чрез измерване на налягането.
В предния пост се опитах да ти подскажа че точното количество на фреона става ясно само чрез изтеглянето и претеглянето му извън системата.
Ако греша отговори ми на въпроса
Колко фреон има в системата при налягане 3.2Bar 3м.тръбен път 20 гр.външна температура 25 вътрешна с R22 и при нормално количество на фреона 1.150 кг.
Re:Профилактика на климатик или как да си спестим пари!
Ето едно филмче, показващо как сами в домашни условия и с подходящи материали и инструменти да се направи "профилактика" - ако нямате пароструйка, вземете шише с помпа, за препаратите - знаете вече какви и от къде! Важен е найлонът, с който да обгърнете вътрешното тяло и който да се заусти в леген или в туба с по-широко гърло - така ще може да се пръска и полива не само топлообменника, а също така и вентилаторът.
Не е крайно необходимо да се демонтира пластмасата(кожуха) на вътрешното тяло - той може да се избърше, измие и дезинфекцира и както си е монтиран.
http://www.duskin.jp/house/service/p...t/air_mov.html СЕГА ТРЯБВА ДА Е ОК!
Може да се започне смело с импровизацията - само да се пази електрониката!
Странното е, че японците не го наричат това "профилактика", а още по-малко при описаната процедура не се занимават въобще с външното тяло! :)
Линкът само при мен ли не работи?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Линкът само при мен ли не работи?
не
http://www.duskin.jp/house/service/p....html?bn=vetop
Това е линка, но почистването е много професионално.
Съжелаявам, коригирах го и сега трябва да работи линка! :)
Освен това филмче, има и това:
..............................
то е от темата "Препарат за почистване и профилактика на климатик", където Lupus своевременно побърза да изтрие.
Ако някой го гледа - нека да знае, че не е за реклама на, а за процеса на третиране на вътрешното тяло!
Баце,ако това не е реклама на препарата,аз ще се прекръстя във всички форуми на Тараторчо ...И ако искаш да знаеш ( в което се съмнявам) - това клипче показва как да напръскаш САМО ПИТАТА. А клапите,жалузите,вътр.част на корпуса,където се движи въздуха,ваната и най-важното -турбината ? Е,за тях ще трябва да ме викнеш.
Дали пръскаш с Meglio-то или друг подобен препарат - нали виждаш, направено е от японци и се третира по този начин от същите японци!
А за почистване на вентилатора на вътрешното тяло, клапите и жалузите, както и ваната - не е необходимо да се те викам :)
Ето линк и за това, как се прави (за което се съмнявам че правиш): http://www.duskin.jp/house/service/p...t/air_mov.html
Ако някой не може да се справи с найлона и пулверизатора - да те извика.
Kolegi li4no az sam na mnenie 4e starite ma6ini ne biva da se prezarejdat ! :help
Аз пък съм на мнение, че преди да пишеш трябва да прочетеш "Правилата на форума" :RTFM:, и особено чл.5.