Отговор: Профилактика на климатик или как да си спестим пари!
Практиката е да се взимат едни 40 лева годишно за машина, с което да си избият разходите за безплатния или нискотарифен монтаж. Уж, за да важала гаранцията, му викат профилактика. Даже и не пръскат, като видят чистите филтри. Не навсякъде я има тази практика, но е популярна и доста хора и се връзват.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Практиката е да се взимат едни 40 лева годишно за машина, с което да си избият разходите за безплатния или нискотарифен монтаж. Уж, за да важала гаранцията, му викат профилактика. Даже и не пръскат, като видят чистите филтри. Не навсякъде я има тази практика, но е популярна и доста хора и се връзват.
Точно това направиха и в къщи :) само че за 45 лева май беше... смешна работа. Ще пръскаме с Megliо и ще чистим филтри като стане на 6-7 години - нов и така.
Май никой не разбра, че профилактиката, която изискват вносителите, не е за миене на машината. Изискването е да се замерят работните параметри и дали машината е работи в норми. Това предполагам е с цел, корекция при евентуален мърляв монтаж. Обаче, вместо корекция имате пръскане на питата.
Всъщност не трябва да се води профилактика а "Удължена гаранция" застраховка, която Ви дава продължителна защита на Вашия уред след края на производствената гаранция. Тоест плащаш за абонамент и не са длъжни да ти пръскат а трябва да се замерят параметрите като ток налягане температури и да се установи има ли нужда от почистване и предотвратяване на други неизправности.
А като не искат да го правят гаранционно, а аз искам да знам дали всичко е наред с машината какво правим ? Викам друга фирма?
Цитат:
iNfRaSoNiC
А като не искат да го правят гаранционно, а аз искам да знам дали всичко е наред с машината какво правим ? Викам друга фирма?
Защо не вчера ни извикаха за такива замервания на климатик панасоник не закупен от нас. Хората желаеха да се замери и види дали всичко е наред.
Явно за пореден път,спецовете трябва да обяснят КАКВО значи профилактика и КАК се извършва.
Може ли, когато се позатопли, топлообменика на външното тяло да се напръска обилно с Меглио и после да се измие с водоструйка, разбира се не много отблизо?
Не знам как е в другите квартали, но в Редута има доста къщи, които се топлят на твърдо гориво - дърва, въглища и какви ли не други мизерии, и въздуха съдържа изключително много сажди. При дефрост от климатиците текат черни вади от преминалия мръсен въздух.
Няма смисъл, външния обменник се самопочиства през зимата.
Цитат:
edi1
Няма смисъл, външния обменник се самопочиства през зимата.
Самопочиства се, ама някъде на друго място - ела да видиш напролет при мен, като го мия какво тече от него и....какво пада.
Цитат:
tony34al
Самопочиства се, ама някъде на друго място - ела да видиш напролет при мен, като го мия какво тече от него и....какво пада.
Edi каза "през зимата". Не мога да разбера ти къде се слагаш.
Цитат:
Kasap
Edi каза "през зимата". Не мога да разбера ти къде се слагаш.
По принцип, си прав, ама ела това го кажи на тия с печките.
Нали уж щяха да ги забранят в градовете ама още няма май как да се случи в нашата бедна държава ,но май не е само в беднотията а и в мисленето на хората . Май само си ланкат европа плащаме си глобите и пак си се тровим какво ни пука в нас не пуши -а навън мноо важно.
Нали сме тарикати европа ще ни каже на нас с какво да се тровим
Зима и Петрич аа объркал си се ;)
Ела в РуСе
,
@hawai76, нищо не разбрах от написаното от теб. Може и да е от възрастта ми. Би ли прецизирал мисълта си, моля!