Аз колко пъти пиша че Японците не ги изхвърлят тия клими без причина.
Преглед за печат
Аз колко пъти пиша че Японците не ги изхвърлят тия клими без причина.
Защо трябва да ходим в тази крайност и да слагаме всички климатици под един знаменател-изхвърлени!?Може и да има малък процент такива,но просто си подменят "автопарка",а и енергията е пари и се гони по висок АПФ при новите модели.И преди е писано тук-японците имат много добре развита оказионна търговия,не само за климатици.
То като гледам най-младите са на по 5 години, повечето гонят 8-10, даже има и почти пълнолетни. Аз си намерих един почти нов, с найлоните, нямаше и годинка, ама се оказа, че външното му тяло нещо е сдало багажа и затова са го натоварили за България. Ако имаше и някой, на който вътрешното му е сдало багажа, щеше да стане работата, ама фукарата кога е имал късмет?! :))
Абе то тока колкото и да е скъп едва ли сметката му излиза да купи нов и хвърли стария заради една еденица в копа. Тази икономия няма да я види скоро. То по тази логика да си махна пикапа и да дам 40к за нов че ще ми харчи с кило нафта по малко.
Значи това е Мицу на 5 годинки, заменка на дефектиращо Санио, а новата-стара звезда от 2009г идва в края на месеца, от друга фирма, разбира се, и ще видим там хурката каква ще е. Днес дойдоха двамца, имало фреон наполовина. Дърпаха 15 ина минути въздуха, гледаха там нещо по манометрите дали издиша ( или по скоро вдишва ) въздух, напълниха го след това с кантара и май тръгна нормално. Да видим до кога.
Ако на манометрите за 15 минути не е мръднал, значи не "вдишва", ами само му е била малко "кръвчицата".А дано, всичко да е наред вече. :Drinks:
Дано да ги не търсиш повече,а и нови климатици са идвали заредени с по малко фреон,а този при теста си е имал още от японския газ явно и е тръгнал,но му е било малко за ефективна работа.
Мерси.
Неее, 15 минути помпата бачка, абсурд да са чакали след това повече от минута, да видят дали ще има промяна в налягането, ами незабавно почнаха да пълнят. На мен ми се стори, че младежът малко използва методите на Ванга за проверка на теч.
Не надуха ли системата с азот,за да видят дали държи налягането и да няма пропуск?
Не и аргументът беше " Трябва да мъкна нагоре бутилки ", а съм на втория етаж. Освен това бяха двама и така или иначе си разнасяха една ( с фреона предполагам ).
На 100% са нямали азот в себе си.....
След още малко гафове, ще може да се издаде книга само от темичката за въпросната фирмав черния списък. :051: