Как да си синхронизирам отново настойките на дистанционното и на вътрешното тяло
Здравейте,
от един-два дена имам климатик Fujitsu-Gneral ASHA 12 LGC;
Въпросът ми е следният: мисля, че в момента информацията за настройки, които има дистанционното и вътрешното тяло са различни. На няколко пъти не успях да ''улуча'' при превключването на градусите от дистанционното - да бипне и вътр. тяло на климатика ( а доколкто знам - без да бипне - той не приема команда от дистанционното).
Тоест - променяше се стойността на дистанционното, а климатикът не цъкаше; и в момента това, което е като настройки на дисплея на дистанционното не е това, което изпълнява климатика и аз не знам на какви настройки е в момента климатика - нито като градуси, нито като режим на сила на на перката ( слава богу - други копчета на дистанционното засега не съм пипал).
В книжката, ако не се лъжа, прочетох, че при изключване на климатика от захранването - настройките му се нулират; обаче - на дистанционното май пак си остават същите - тоест - пак ще се различават? Има ли начин да ги синхронизирам и двете и да знам какви настройки правя?
Предварително се извинявам, ако въпросът е коментиран вече.
Благодаря на всички отговорили!
Re:Как да си синхронизирам отново настойките на дистанционното и на вътрешното тяло
Re:Как да си синхронизирам отново настойките на дистанционното и на вътрешното тяло
Е аз му задавам, ама работта е там, че не знам какво точно задавам. Не, че е болка за умиране - ако ми е студено - поросто кликам градусите нагоре. Ама все пак е добре човек да знае на каква точно температура е в момента и на какъв режим на перката; а не да на дистанционното да ти пише, че е 26, а то на климатика да са му зададени реално 20; и да се чудиш защо ти е студено...
нямам опит с подобен проблем но все си мисля че като смениш от 25 на 26 от дистанционното то сигнала който стига до климатика е "26 градуса" а не " +1 нагоре". Така че би трябвало при всяка промяна на настройките от дист. всички настройки с техните стойности да се предават. Иначе има прекалено голяма вероятност да се случва това което ти описваш. Ако му задаваш 25 градуса, термометъра в стаята показва 20 а климатика не почва да топли - търси проблема другаде а не в "дистанционно-климатик" връзката.
Допускам, че батериите на дистанционното са слаби.
Направи най-простото:
- купи си нови батерии
- изключи климатика от контакта
- смени батериите
- включи климатика в контакта
- подай команда за включване от дистанционното
Така тръгваш от нулата.
С натискането на произволен бутон на дистанционното, ти изпращаш всички настройки към вътрешното тяло. Така че бипне ли, значи работи на това, което е показано на дистанционното, независимо колко пъти преди това не си уцелил.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
С натискането на произволен бутон на дистанционното, ти изпращаш всички настройки към вътрешното тяло. Така че бипне ли, значи работи на това, което е показано на дистанционното, независимо колко пъти преди това не си уцелил.
Колега това проверено ли е? Защото и аз съм си задавал този върпос много пъти. И аз мисля, че е логично да е така, но знам ли. Винаги ме е гонило съмнение?
Завърти си жалузите с дистанционното без да е в зоната на обхват, после насочи и вдигни градусите с 1 и ще видиш, че освен да вдигне градусите, климатикът ще врътне и жалузите.
Благодаря на всички отговорили!