Отговор: климатик и гаранция от BROS
Темата - съвсем в киреча:taz! Аз на мойте майстори си плащам 150лв на монтаж - като на приятел и НЕ МРЪНКАМ, иначе вземат повече,но пак не бих мрънкал.Виждам че работят с качествени материали,правят монтажа както аз искам,какво повече!Плащам си и профилактиките със демонтажите - е и?!?Не са ме оставяли(климатиците) зимата, а това е най-важно за мен.Техника без подръжка - умряла работа,но някои са на принципа - докато работи - не се пипа - живи и здрави да са.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
За нашия народ в пълна сила е вярно - прост народ, слаба държава....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Аз май съм от най-простите....:) На единият климатик съм платил 200лв. без ДДС само за монтаж - 2,3м. тръбен път, на балкон, без катерене и висене от прозорци , голяма сериозна фирма уж.... и тръбите през стената без изолация, да се дърлят в бетона и арматурата. Та на простия народ май не му се дава шанс да не бъде терикат и сметкаджия....:)
Наистина темата, като повечето, се "изврати". Има си тема за монтажите и т.н. Така че, мисля нещата са на приключване.
Цитат:
milanov
Аз май съм от най-простите....:) На единият климатик съм платил 200лв. без ДДС само за монтаж - 2,3м. тръбен път, на балкон, без катерене и висене от прозорци , голяма сериозна фирма уж.... и тръбите през стената без изолация, да се дърлят в бетона и арматурата. Та на простия народ май не му се дава шанс да не бъде терикат и сметкаджия....:)
С каква цел тръбите са без изолация??:confused:
В тубата съм абониран за канала на едни японски монтажници и ги гледам как работят там, нашите тук все още са много далеч от истината.
За да се протрият от вибрации и да се нацокам с фреон....
Никой не забеляза, че прословутия монтажен кит от сайта е с медна тръба с дебелина на стената-0,7мм. В повечето упътвания за монтаж на климатична техника, минималната дебелина за фреон R410A е 0,8 мм.
Никой монтажник зорлям не търси клиент, за да му монтира безплатно климатика. Обикновено ,клиента звъни в две/три фирми, да свери цените. Като му е скъпо, купува всичко необходимо от Апогея, малко инструменти, за няколко хиляди лева и си го "слага" сам напълно безплатно!
И на мен ми се струват скъпи , зъболекарските услуги, ама не си правя сам пломбите!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
milanov, това голяма фирма ли го направи? Като цяло е прийом на черните майстори. Макар, че още виждам големи фирми (голяма фирма, да не излезне, че масово го виждам) да праскат дупка ф35 и да пускат тръбите с обща изолация и конденз колкото молив.
1 Прикачен файл(ове)
Доколкото знам, за битови машини имат външни фирми.
Ние от провинцията, не познахме сградата, ама сигурно е Condex?
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Нямало проблем, външното ще заминело много преди тръбите, много монтажи били така...
Цитат:
milanov
Нямало проблем, външното ще заминело много преди тръбите, много монтажи били така...
Нещо не схващам, това с цел икономия на изолация ли е правено или няма място в дупката?
През зимата не губи ли топлина от там?
При мен отвън тръбният път е около 30 сантиметра и пак съм намотал допълнителна четворна, петторна изолация върху стандартната за да не губи топлина. С голи тръби в стена не ми изглежда добра идея.
Няма място, арматура. Както и да е. Друга ми беше мисълта, и 5лв, и 50лв, и 250лв. да дадеш за монтаж няма никаква гаранция, че няма да получи човек услуга като за 5лв.
- - - - - - - - - -
Няма място, арматура. Както и да е. Друга ми беше мисълта, и 5лв, и 50лв, и 250лв. да дадеш за монтаж няма никаква гаранция, че няма да получи човек услуга като за 5лв.
"тръбният път е около 30 сантиметра и пак съм намотал допълнителна четворна, петторна изолация върху стандартната за да не губи топлина".......
Но комент:21:
Всъщност, до какво разстояние на външен тръбен път, няма или почти няма проблем с топлозагуби. Ако правилно се изразявам де.