Първоначално публикувано от
Divi dodo_pv - нали това казвам, монтажните фирми отказват гаранционното обслужване на климатик, който не е закупен от тях. Ясно е, че това е работа на оторизирани фирми и сервизи, официални вносители или дистрибутори, или както се казват там, на гърба на гаранционната карта има списък с такива, вкл. и в моя град. Гаранцията на техниката се дава от производителя, тя не зависи от кефа на този или онзи. При положение, че имам валидна гаранционна карта, издадена и попълнена коректно от търговец, би трябвало да не ми отказват гаранционно обслужване, без значение откъде е купена техниката. Пак повтарям, става дума за официалните представители, не за квартални фирмички.
Mega - тук не става въпрос за цената на монтажа. Монтажа си го плащам аз, все едно дали съм купил климатика от търговец в София или местна фирма. Не очаквам от никого да работи без пари. Очаквам производителя, чрез своите представители в България, да си поеме ангажимента по гаранционното обслужване. Без да ме изнудват откъде може да си купя техниката и откъде не. Нали производителя иска от представителя си в БГ национално покритие като сервизи, за да сключи договор за представителство, точно поради тази причина. Или поне така би трябвало да бъде.