Резултати от 1 до 5 от общо 5

Работно налягане при битовите климатици...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    2
    #1

    Работно налягане при битовите климатици...

    здравейте колеги туй като се занимавам с промишлена климатизация там където имам вентили на високо и ниско налягане и ми е много странно това че при битовите клими сервизния отвор е само на всмукателната тръба... и почти не сам наясно какво налягане трябва да дава по маноблок примерно в режим охлаждане... може би четерипътния вентил играе роля в обращането на нагнетателната и всмукателната тръба.... Например да говорим за R410a i R22 че са най-разпространени

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re:Работно налягане при битовите климатици...

    Има модели климатици със сервизни вентили отвън и на двете тръби, но няма смисъл да има и на двете, ако дроселиращият елемент се намира във външното тяло, защото вътрешното с тръбният път е само една цяла и непрекъсната тръба, какво да и мериш пада на налягане ли. Моделите от 18-ки и нагоре имат предвидено да се мери ниско и високо налягане едновременно при отворено външно тяло в отделението на компресора.

    Смукателното ти налягане в режим охлаждане при чисти топлообменници и турбина за да работи добре климатика и минимален вентилатор трябва да е над 0°С за съответният фреон за да не замръзва топлообменника, но тъй като външните и вътрешни температури варират, а с тях и налягането температурата трябва да е няколко градуса отгоре нулата по твоя индивидуална преценка в зависимост от температурите.

  4. Novice
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    2
    #3

    Re:Работно налягане при битовите климатици...

    като се замисля да има логика.. но въпросът ми беше след като се смени режим охлаждане в отопление вече налягането при игличката сервизната трябва да е при 410 около 34-38 бара та четерипътният вентил обраща посоката на газа нали така... и др въпрос защото както казах от скоро се занимавам с битови климатизатори имам една осака 24-ка конвенционален незнам точно кой модел беше но е за пълно зареждане от 2050гр 407c , та идеата ми беше би трябвало от сервизния вентил да се зарежда в ресивъра от течна фаза защото знаем защо 407 се зарежда в течна и без работещ компресор не би трябвало да има опасност от "воден удар" нали така ?

  5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #4

    Re:Работно налягане при битовите климатици...

    При дозареждане бутилката с фреона се включва към точка в системата с по-ниско налягане от това в бутилката за да може по естествен път чрез разликите в налягането фреонът да се добави към системата. При ресивера налягането е високо с температура на фреона към 10° над околната среда. Щом фреонът в ресивера е с температура по-висока от тази в бутилката значи налягането също е по-високо и в тази точка фреон не може по естествен начин да се прехвърли от бутилка в системата. Може да загряваш бутилката с пистолет за горещ въздух с цел повишаване на налягането. С цел избягване на хидравличен удар фреонът се добавя в течна фаза и по малко.

    При пълно зареждане след вакуумиране не е проблем да се зареди пълното количество течност през сервизният отвор на външният кран, като трябва да се изчака малко фреонът сам да се разпредели из системата преди пускането на климатика без значение в какъв режим.

  6. Novice
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    1
    #5

    Отговор: Работно налягане при битовите климатици...

    super

    Кирилица!
    Този пост е редактиран от avenger; 19-04-15 в 21:10.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Климатик за работно помещение
    От IFF във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 55
    Последно: 14-02-12, 20:14
  2. Отговори: 3
    Последно: 19-10-10, 11:43
  3. График за работно време
    От kmm във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-08-10, 13:50
  4. Отговори: 31
    Последно: 24-01-10, 12:23
  5. търся програма за работно време
    От lubopiten във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 03-12-09, 11:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе