Компресори за климатици - цена?
Каква според вас трябва да е цената на компресор за 9,12,18 и 24 ротационен "on-off" на 22,407 или 410 за да има смисъл подмяната?
П.С. Към администраторите - абе много скачащи, търкалящи се и т.н. пернишки екстри в емотиконите.. Това сериозен сайт не си го позволява!
Не ви уча, ама тук се очакват мнения от професионалисти...
За "любознателните" - да, проверявам пазара, защото мисля че могат да дойдат на много по-добра цена от възприетата до момента!
Re:Компресори за климатици - цена?
Те винаги са идвали до бг на смешно ниска цена и продавани с 300% печалба. Ако си решил да ставаш Робин Худ в климатичния бизнес - желая ти успех :)
Ако поразсъждавам чисто теоретично в цифри ,и то като клиент,мисля,че ако климатика ми 12ка струва 500 лв, бих прежалил едни 200 лв за смяна на компресора + поне 1 г гаранция за това. Оттук излиза,че ако смяната е около 100 лв с фреона,за компресора остават също около 100 лв. В момента най-големите китайчета дървета са 130 лв,от 5 закупени два гръмнаха откъм стъклокерамичните изолатори под клемите.
Тошиба или Дайкин са над 180-200 лв за фр22 и над 220 за 410.
P.P - под влиянието на поста на Джони се порових в китайски сайтове и верно се изумих ! Компресор 9ка за 22 се продава за 20 $,а за 410 за 30 $. Условието е да си купиш поне едно пале със стотина броя...
Цитат:
Първоначално публикувано от stelaartoa
Ако поразсъждавам чисто теоретично в цифри ,и то като клиент,мисля,че ако климатика ми 12ка струва 500 лв, бих прежалил едни 200 лв за смяна на компресора + поне 1 г гаранция за това. Оттук излиза,че ако смяната е около 100 лв с фреона,за компресора остават също около 100 лв. В момента най-големите китайчета дървета са 130 лв,от 5 закупени два гръмнаха откъм стъклокерамичните изолатори под клемите.
Тошиба или Дайкин са над 180-200 лв за фр22 и над 220 за 410.
P.P - под влиянието на поста на Джони се порових в китайски сайтове и верно се изумих ! Компресор 9ка за 22 се продава за 20 $,а за 410 за 30 $. Условието е да си купиш поне едно пале със стотина броя...
Благодаря за наистина професионалните отговори!
Мисля да направя точно това - да вкарам компресори на нормални цени, но ми трябват мненията на тези, които ги ползват!
Дано не са някакви пръчки само ! Оттам,откъдето купувах тея споменатите дървета,вече крака ми не стъпва. Съдихме се дори ,имам протоколи от независими експертни лаборатории и нищо...
Те загубиха добър клиент на едро,а аз смених доставчика си.
Дано при теб не се получи така в стремежа си да докараш нормална цена.
Цитат:
Дано не са някакви пръчки само ! Оттам,откъдето купувах тея споменатите дървета,вече крака ми не стъпва. Съдихме се дори ,имам протоколи от независими експертни лаборатории и нищо...
Те загубиха добър клиент на едро,а аз смених доставчика си.
Дано при теб не се получи така в стремежа си да докараш нормална цена.
Дай очаквани цени, а пък аз ще видя дали мога да ги постигна с количество...
Знаеш формулата... Трябва да си напълня склада със стока, но ако знам че някой в бизнеса плаща еди колко си за бройка - проблема не е никакъв! Пък и те вода и хляб не искат!
Въпросът е да стане така, че и ти и клиента да имате интерес от подобни трансформации...
И говоря само за "on-off"!
Ако за 12ка компресор за фр22 ( или 422) една цена от 100 лв би ми харесала ,по аналогия с цените на самите климатици 9ката компресор би трябвало да е на 80 лв,18ката на 150,а 24ката на 200 лв. За 410 примерно с около 10-20 % нагоре...
Тези цени за нови компресори ли са или втора употреба?
:)
Нови,разбира се...Откъде ще внасяш с палетата втора употреба ???
Цитат:
Ако за 12ка компресор за фр22 ( или 422) една цена от 100 лв би ми харесала ,по аналогия с цените на самите климатици 9ката компресор би трябвало да е на 80 лв,18ката на 150,а 24ката на 200 лв. За 410 примерно с около 10-20 % нагоре...
Напълно изчерпателна информация!
Благодаря ти!
Сега е ред на пазарлъците с тия китайски мърди, но се говори за марка и за отговорности!
Поздрави!
:) По въпроса с пазаренето - те вече не приемат пазарлъци.просто ти поставят техните условия и дотам! Ако ти изнася - купуваш,ако не ти изнася - няма търговия.
Преди няколко год исках да климатизирам голям хотел с около 150 малки климатика и 10на големи каналки. Малките бяха 9ки и 12ки. Китаеца посмъртно не поиска да чуе как в един контейнер ще си играе да реди различни модели и мощности...И така не се разбрахме.Пълнят ти един контейнер с един модел и толкова.
Там има и разни дребни търговци-прекупвачи,ще ти направят каквото искаш,но цената вече няма да е същата...
Цитат:
:) По въпроса с пазаренето - те вече не приемат пазарлъци.просто ти поставят техните условия и дотам! Ако ти изнася - купуваш,ако не ти изнася - няма търговия.
Преди няколко год исках да климатизирам голям хотел с около 150 малки климатика и 10на големи каналки. Малките бяха 9ки и 12ки. Китаеца посмъртно не поиска да чуе как в един контейнер ще си играе да реди различни модели и мощности...И така не се разбрахме.Пълнят ти един контейнер с един модел и толкова.
Там има и разни дребни търговци-прекупвачи,ще ти направят каквото искаш,но цената вече няма да е същата...
Тези неща са ясни..Те вече не си дават зор за нищо!
Затова е борбата - да се докара нещо на нормална цена!
Според теб, кой компресор трябва да е "пилотния" в пробива?
Говорим за мощност и фреон,за да се рентира пълния склад?
12ка за фр 22...Според мен е най-масов като бройка и съответно като евентуални откази вече.Разбира се,би трябвало да се зарежда с някой от заместителите на фр 22. Така че не е лошо ,ако можеш де,да помислиш и за това - внос на фр 422 или 417.То дет сега нещо ги няма,ами и цените почти двойни спрямо другите фреони...
Нямате ли скаип или ICQ ами четите във форума?
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Нямате ли скаип или ICQ ами четите във форума?
Прав си!
Просто ми трябваше човек, който е наясно със ситуацията в момента в този бизнес...
Мисля че въпроса е решен и ще последвам съвета ти, да комуникирам директно, а не "онлайн"!
Поздрави и темата може да се "терминира", ако толкова ти пречи!