-   Смяна на Биос  [8]Абе незнам дали съм го сеифнал добре ама в нета си намерих версия 2.2_33 на моя биос и в МОСТ компютърс ми го флашнаха за 5$ (8.20лв.) (до сега беше с 2.1_33) В мост разбрах че това "_<font color="red">33</font id="red">" след "2.2" означавало ATA33 а в нета срешнах и версия 3.3_66 на Award Modular BIOS v4.51PG (тоест поддържащо и АТА66 както си пише и в упътването на дъното но което и така и не ми работеше до сега)

Та хора така и никой от вас не можа да ми каже моето дъно само с Award Modular BIOS v4.51PG ли може да работи или принципно може да съществува и биос за него Award Modular BIOS <font color="red">v6.00PG</font id="red">

(в мост ми показаха AWARD-ско дъно идентично с моето и със съвместими биоси)

<font size="4"><font color="red">И хора ако някой има повече инфо за смяна (или препрограмиране на биос) хайде ако може да я постне plsssssssss...........</font id="red"></font id="size4">

-   Смяна на Биос  Бях останал с впечатлението че в този форум има даста разбирачи... 

та ако съм бил прав се надявам най сетне някой да ме светне относно съвместимоста на биосите и за това дъното ми може ли да работи с Award Modular BIOS v6.00PG?

Мr. Techno, беше ми писал в форума че можеш да ми пратиш точни инструкции за препрограмиране на биоса.... ами давай деееееееееее..... maila ми е lovech2001@yahoo.fr

-   Смяна на Биос  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Та хора така и никой от вас не можа да ми каже моето дъно само с Award Modular BIOS v4.51PG ли може да работи или принципно може да съществува и биос за него Award Modular BIOS <font color="red">v6.00PG</font id="red">

(в мост ми показаха AWARD-ско дъно идентично с моето и със съвместими биоси)

<font color="red">И хора ако някой има повече инфо за смяна (или препрограмиране на биос) хайде ако може да я постне plsssssssss...........</font id="red">

<div align="right">Originally posted by x15*-*25/06/2004*:* 19:56:09</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

По първия въпрос - НЕ. Версия v6.00PG е за по-нови модели дъна. При това този номер не е това, за което трябва да внимаваш при ъпдейт на биоса на едно дъно - важните неща са модел и ревизия на дъното, както и BIOS ID String (това показва "версията" на специфичния биос, както и съвместно с проверка на датата му можеш да се ориентираш дали съответната версия е по-нова от тази, с която е дъното ти): Т.е. за тебе са важни тези неща:

Модел: <font color="red">AGP-Ali</font id="red"> Ревижън (Rev): <font color="red">D</font id="red">

ID string <font color="red">09/13/1999-ALADDIN5-2A5KKF9DC-00</font id="red">

BIOS date 09/13/99 - датата също може да те ориентира коя е по-новата версия.

Name Award Modular BIOS v4.51PG - това НЕ те интересува освен в случаите, когато примерно има 1М и 2М BIOS-и за един модел дъно (тогава обикновено на този или на реда ID string има идентификатори 1М, 2М, 4М и т.н)

За описания и обяснения прегледай линка, който ти е дал Smarty:  http://free.techno-link.com/smarty/flash_the_BIOS.doc - там процедурата е обяснена на прилично ниво. Ако имаш още въпроси потърси ме на mail/ICQ (справка - профила ми).

-   Смяна на Биос  DGP -  ти обясни

иначе

пускаш работещ компютър

зареждаш ЧИСТ ДОС

сваляш чуждия бисо - ( КАКТО Е ВКЛЮЧЕН КОМПА )

слагаш твоя  - като внимаваш дали е правилно ( има значение посоката - от единия край 4ипа е маркиран - както и слота )

на предварително записана дискета трябва да има следните фаилове

1) стария биос

2) AWDFLASH

Слагаш дискетата във флопито

и пишеш

awdflash a:\******.bin  /f

, пита те дали искаш да запазиш стария фаил на ТОЗИ чип- казваш - НЕ, и после казваш ДА за да програмира чипа

ако всичко мине ок , гасиш машината , махаш твоя биос , слагаш другия , пускаш компа да видиш дали всичко е ок , и слагашчипана твоя комп и го пускаш

ако биоса еверния - и си го флашнал успешно - трябва да тръгне - но има веротност даси изгорил твоя чип ( като хардуер ) и пак да не тръгне , тогава ми се обаждаш

за 160 ГБ хард титрябва , но биос за твоето  дъно , да не го детекваш в биос , и SP2 за WinXP

-   Смяна на Биос  Mr.Techno по нагоре пише че се отбих до мост компютарс и си подкарах щайгата... 

Въпроса беше за препрограмирането на Биоса...

-   Смяна на Биос  по съшия начин - без да сменяш чипове 

-   Смяна на Биос  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Проблема ще се реши като сцепиш харда на две - под дос ще познае само до 120 Гб на дял , но под win 9x /XP -  ще можеш и да видиш и останалите гигабайти 

използвай партишън меджик 8

Пробвай пак във фирма и пиши пак

<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO*-*14/06/2004*:* 15:33:28</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

1. Za Win XP задължителен ли е сървиз-пак 1-2...

2. win-ME ще разпазнаели реалните размери на харда (дяловете)

3. Има ли начин да си се ботва директно от 160GB-овия хард след като го разпознава като 120GB?

-   Смяна на Биос  Само WIN XP със SP2

харда ти ще се познае перфектно , само ако е сцепен на 2

и само под виндов - колко ти го познае Биоса- майната му - може и да не го засичаш - WINXP -SP2  ще го познае - гаранция  ( от личен опит ти казвам - имаш подобни грижи с 200 ГБ - докато не турих SP2  не го позна - познаваше само 120 ГБ

-   Смяна на Биос  В смисъл че ако го цепна на две мога да го използвам като основен (единствен) хард и че дори и биоса да го разпознава грешно winXP със сървиспак2 ще си го разпознае точно???

И че примерно ако сложа диска на друг компютър който си го разпознава правилно и го цепна и форматирам там после ще мога да си го сложа на моя комп и да си инсталирам XP без проблем....???

-   Смяна на Биос  принципно - да, 

ще имаш 2 ( два ) дяла , ако искаш първия да е 20 Гб - останалото колкото е

цепиш го на друг комп , и давай ( това е само в случай че биоса  ти вижда някакъв дял от въпросния хард ) - ако не вижда нищо от него - решението е един малък за операционна система , останалото го виждаш под Windows

-   Смяна на Биос  Още един въпрос WinXP ще ми върви ли поне като милениума на AMD K6-2 на 500 & 96 Ram & как може да се забърза компира?

(вариянта да оправя стария с нов го знам ама не ми е по джоба за момента... :-)))) [:)]

-   Смяна на Биос  отогвора е - с WinXP  ще върви по-бавно

Съвет - махни си тъпия Милениум , и си сложи 98 SE + SP1,51

-   Смяна на Биос  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">отогвора е - с WinXP  ще върви по-бавно

Съвет - махни си тъпия Милениум , и си сложи 98 SE + SP1,51

<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO*-*05/07/2004*:* 08:06:55</div id="right">

А ще разпозна е ли хард 160 ГБ ако биоса не го познае?

-   Смяна на Биос  иамам един 160 за ремонт - ако тръгне - значи и твоя ще търгне  а ако не тръгне - XP Pro амиго 

-   Смяна на Биос  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">иамам един 160 за ремонт - ако тръгне - значи и твоя ще търгне  а ако не тръгне - XP Pro амиго

<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO*-*05/07/2004*:* 15:56:32</div id="right">

:-) Ако ти тръгне 160ГБ на WIN98 (при положение че не го разпознава биоса) Pls. пиши!