-
Смяна на Биос
<font size="5"></font id="size5"><font color="red"></font id="red">[B)] Здрасти,
Абе пробвам Аз да си сменя Биоса, пробвам с новата версия която дръпнах от нета и не съм сигурен дали става... и нищо, така че да предположим че не е правилната, но и като се опитвам да си кача старата версия (която си BackUp-нах) хей така за проба пак нищто, и в двата случая ми дава "Source not found" размера на файла си е точен? Флаш програмата по какво разпознава правилния биос, по името или по самия файл???[:I]
-
Смяна на Биос
-
Смяна на Биос
хахахахахахахахахах
уби ме
за да направиш "back up" трябва да покажеш пътя към фаила
ако е на харда - като те пита "source"
c:\****.bin
или цялата команда в промта ще звучи по този начин
awdflash c:\*******.bin /f
-
Смяна на Биос
Дъното ми е BravoBaby, чипсета е на Ali а biosa na AWARD, стария (Настоящ) Bios го сеифнах на дискета и пак от там се опитах да го кача обратно!!! Знам че дъното ми е доста "егзотично" но като си го купувах 1999год не отбирах нищо от компютри (не че сега съм станал спец:-)))
Така че Pleace HELPPPppppp...
-
Смяна на Биос
ако следващ горните инструкции - ще го светнеш пак
само напиши правилно къде си записал стария биос
ето как ще изглежда правилната команда
awdflash a:\******.bin /f
може програмата да ти е awd820 , или нещо подобно
****** е името на стария биос
ако си го запазил без зададено от теб разширение , в командата задаваш само името
пиши каква ти е програмата за флаш , икак се казва стария фаил ( ако има някакво разширение ( ако незнаеш разширението на фаила е това след точката)
за да ти помогна- не ти се подигравам - стана ми смешно че не си задал пътя за стария фаил
ади 4акам да пишеш за да ти помогнем
-
Смяна на Биос
:-) Съхраних си стария биос на дискета (няколко за по сигорно) a:\... като го съхранявах ме пита как да го кръстя и аз си го кръстих... след това му добавих и разширение BIN че си нямаше, програмата за флаш е AWDFLASH и си е от диска към дъното, всъщност и сега компа си работи защото не разпозна новия биос, проблема е че искам да си взема хард 160ГБ а стария биос не го разпознава, та дори и да си намериа нов такъв за което също се надявам на хелп... не съм сигурен как да го флашна????
Иначе и аз пробвах да го флашна така awdflash a:\******.bin /f
самоче без F накрая?
-
Смяна на Биос
Вижда се какво пишеш няма нужда от от този шрифт
-
Смяна на Биос
Абе всъщност стартирах флаш програмата и тя ме попита каде е новия биос аз и го посочих и > "Source not found"
Та ако можиш.... Help Pls.
-
Смяна на Биос
ама като посочваш слагаш ли a:\***.bin
най-лесно става
1. правиш системна дискета
2. копираш Awdflash и стария биос
3 зареждаш система от дискета
4. пишеш
awdflash a:\ ****.bin /f
и следваш инструкциите
-
Смяна на Биос
Няма ли биос за твоито дъно в нета?
http://www.bravobaby.com/mumbaby.html
Само на бебешки дрехи попадам
-
Смяна на Биос
-
Смяна на Биос
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ама като посочваш слагаш ли a:\***.bin
най-лесно става
1. правиш системна дискета
2. копираш Awdflash и стария биос
3 зареждаш система от дискета
4. пишеш
awdflash a:\ ****.bin /f
и следваш инструкциите</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да, така го пробвам, принципно AWDFLASH & new BIOS не се събират на системната дискета и затова ботвам с една дискета и след това слагам втората с флаша и биоса обаче нищо не става???
А за www.bravobaby.com :-) Мнооого смешно :-)
<font size="1">и какво по дяволите е фикс на биос</font id="size1">
-
Смяна на Биос
-
Смяна на Биос
Копирай ги на диска, в една директория, преименувай новия биос на 1.бин например(за да изключиш неправилно написано име) и стартираш флашвачката както са те посъветвали по-горе.
Успех!
-
Смяна на Биос
Ето какъв е и проблема:
Ти правиш системна дискета, само 4е тя не е за 4исто боотване. Т.е. тя зарежда един куп драйвери и има един куп програми за ДОС на нея. Това което ти трябва е дискета с която за заредиш само 4ист ДОС без каквито и да било странични драйвери за CD-ta, i t.
Ще ти пратя Един image на такава системна дискета каквато ти трябва във случая. Файлчето е exe и се стратирва под windows.
1) форматираш си една дискета на "full format"(без да я правиш системна)
2)Стртирваш файлчето за което ще ти пратя ЛИНК, и програмката ще ти направи дискетата системна, без излишни драйвери и т.н.
Копираш флашвачката и новия биос, рестартирва6, зарежда6 от така направената дискета и действаш(по този на4ин няма как да не ти се хванат на 1 дискета флашвачката и файла за биоса)
***Не е лошо преди да флашнеш биоса да провериш така изготвената дискета с Нортън диск доктор за ДОС или със scandisk няколко пъти, понеже ако има грешка на дискетата може да си повредиш биоса при флаша***
Ето ти линк и за програмчето дето прави дискетата системна за "clean boot" пробвал съм го лично и работи перфектно!!:
http://www.hellasystems.de/ftp/Utili...0/drdflash.exe
Късмет!!!