Ми за KingMax PC150 TinyBGA 32x64 примерно-не искам да се изказвам грубо ,но тия памети не вървят на повече от 138-140,а ако ги преклокнеш,дори и на 100 не тръгват-насищат им се входните буфери и трябва да ги изкараш от слота.за да тръгнат пак на 140.
А от PQI-ките примерно могат да се намерят исключително добри.
Много добри са и KingMax-a 16x64.само че те много трудно се намират,и за разлика от PQI при тях бързината е правило,а не изключение.
До колкото знам на Kingmax официален представител е Перси. Виждал съм взета от тях PC150 (6.6ns), която работеше на 166 / 2-2-2. На повече не е пробвана - дъното отказа
До колкото знам има различни серии: TinyBGA - Brandname и ОЕМ (KTI пише на dimm-a). Има и евтиджоси - с TSOP корпус, които не отстъпват на PQI, но не съм го пробвал лично. На чиповете пише - Xtron или V-Data.
МОСТ не ме изненадват, тъкмо се появи нещо хубаво на пазара и те веднага започват да го внасят - но по някакви заобиколни пътища със съмнителен произход. Дори и Asus-ите им не са това, което трябва да бъде - на менте ми приличат. По принцип препоръчвам да се избягват като доставчик - нямам им никаква вяра ...
Не, майтапа на страна - KingMAX паметите са много добри, но има и вероятности по-големите чипове наистина на някои дъна да не работят толкова добре, колкото на други...