Помогнете ми да избера дъно за К7 2400+Thorougbred
Извинявайте за темата, но се оказах в доста затруднено положение, след като не успях да подбера дъно за посочения процесор. Не че не мога да подбера, но не съм пазарил дъна поне от 1 година и не мога да разбера каква е разликата в дъната с еднакви обозначения на различни фирми производители. Предполагам че има разлика в производителността и качеството. До сега за подобен процесор (1800+Thorougbred) съм ползвал дъно Гигабайт GA7VT КТ600/sound/-L - мисля, че така беше. Моля ви препоръчайте ми дъно, че нищо не подбирам от новите дъна (не само [;)]). Прочетох темите в раздела и някой неща ми стана ясно (напр. за чипсета на нфорсе и вия). Не дъжа да клоквам процесора, просто искам дъно - не искам проблеми (като в рекламата на онези бойлери). За сега съм се спрял на Гигабайт K8VT800/S754/KT800/, което въобще не знам дали ще стане.
За К7 платформа по-добрия избор според мен е с НФ2 чипсет. Доста препоръчвани са Солтек като много добро съчетание на цена-производителност. Също добър избор е и Абит NF7S, Epox8RDA+\3+.
ако не държиш да изстискаш и последната капка производителност всяко nf2 дъно ще ти свърши чудесна работа. ако искаш все пак и малко стабилност и безпроблемност се спри на утвърдени и изпробвани марки като epox, msi, abit.... десетината $ в повече си струват.
Ако просто искаш дъно и си се ориентирал към Gigabyte (както личи от написаното), от личен опит ти препоръчвам 7N400L (NForce2 Ultra 400/MCP, 8x AGP, AC' 97, LAN). Цена около $70.
На втора ръка се продават Epox 8RDA+ за около 70$ :)
Благодаря ви за помощта, която ми оказахте в супер кратки срокове. Разгледах посочените от вас дъна и смятам, че което и да сложа ще ми свърши работа. Разликата в цената е нищожна - 10 на долара, а относно дъното Epox 8RDA+ - @Gadget смятам, че с 19 долара няма да забогатея, и затова предпочитам да си е новичко, с гаранция. Спрях се на Epox-а, след като му прочетох характеристиките. Вече съм на мнение, че колкото по-малко вградени неща има на дъното - по-добре. От 3 седмици чакам да ми върнат дъното - Gigabyte GA7VT КТ600/sound/-L след като се развали вградената саунд карта (имам още 1 год и 6 м. гаранция - има време:)... та още седя на пътя и питам ... Иде ли??? По последни данни дъното е опряло чак в София (а компютъра е купен в Бургас) абе ... късмет. :))