Проблем със вградената звукова карта на gigabyte 7zmmh.До сега бях с тонколони и не бях забелязал че звука ми е много тих,но сега съм със слушалки и почти ништичко не се чува.Пробвах какво ли не но не можах да се справя.Моля помогнете ми.
Преглед за печат
Проблем със вградената звукова карта на gigabyte 7zmmh.До сега бях с тонколони и не бях забелязал че звука ми е много тих,но сега съм със слушалки и почти ништичко не се чува.Пробвах какво ли не но не можах да се справя.Моля помогнете ми.
Това най-вероятно значи, че ти трябват активни озвучителни тела(такива с усилвател) за тази карта. Просто и е слабо крайното стъпало.
Не бих окачествил това като проблем много от старите звукуви карти(особено евтините) нямаха активно усилване. За съжаление ,ако това е проблема, няма какво да направиш освен да използваш активни тонколони или някакви по специални слушалки. Все пак дъното е от ниския ценови клас и е предназначено главно за офис цели и е напълно възможно да са спестили някой цент използвайки по слаба (като възможности) звукова логика.
На някой модели звукови карти имаше възможност изхода да бъде с усилване или без като това се контролираше от джъмпер от който се превключваше от speaker out към line out. Ефекта от такова превключване беше точно като твоя предполагам за да се избегне евентуално преусилване на сигнала. Може да разгледаш дъното, което ако не ме лъже паметта е с аудио чип на Creative и да потърсиш джъмпер около стерео жак изходите или до чипоа дето да е с тази функция.
Точно,на този модел му липсва крайно стъпло,но ти винаги би могъл да си вземеш ПСИ карта
Звуковата карта на дъното е Creative CT5880 PCI. Направо ми се вижда невероятно 4-канална карта да няма крайно стъпало, но щом DPetrov го твърди би трябвало да е наистина така. Ако все пак имаш инсталиран STAC9708T кодека и пак нямаш добър звук - слагай външна карта.
Мерси за изчерпателните отговори