Дъно Acorp 6BX ZX VIA86 ...
  Имам проблем с дъно Acorp 6BX ZX VIA86 !Не иска да ми детектне хард диск 40 GB .Прави проблем с форматирането на хард диск 6 GB при опит за инсталация на ОС по-нова от Win 98! Възможно ли е проблема да е в Биоса,и от къде мога да си изтегля ъпдейт!Друго което ме интересува е дали някой знае колко максимум RAM потдаржа това дъно и какви процесори могат да работят под него!Вмомента съм с един Intel Celeron 333 Mhz клокнат до 416.Благодаря предварително!
  Според мен проблема е в биоса.  Последната версия можеш да намериш на сайта на акорп - www.acorp.com.tw, използвай търсачката. Другия вариант е на погледнеш на този сайт - www.rom.by (на руски). Там има програмка, която коригира някои грешки в биос-а, включително и разпознаването на големи HDD. Препоръчвам ти го само ако знаеш какво правиш!

ПС: Трябва да уточниш точния модел на дъното (6ZX86, 6BX86 или 6VIA86)!
  Първо благодаря за съвета и за сайтовете-ще се поразровя!Това,което ме притеснява вмомента е наистина точния модел на дъното!Аз също забелязах в доста сайтове разновидностите които ти спомена,но само на две места бях открил съвсем малко инфо за въпросното дъно(поне във вида в който аз съм го написал)!Значи-върху самата дънна платка пише следното:

6BX/ZX/VIA86 VER: 1.1

Чуся се,тъй като не съм много добре запознат,от къде мога да проверя компютъра като какъв модел е детектнал дъното!Просто не съм много на Ти с моделите дъна на Акорп!Ако знам,че дъното ми е точно конкретно някоя от трите съзможни версии по-лесно бих се ориентирал точно какъв ъпдейт за биоса да тегля!Ако можете да ми помогнете ще съм ви изключително благодарен!
  Така-то не било толкова трудно ;) След малко вглеждане по биоса успях да видя точния модел!Значи-модела ми е Acorp 6ZX86 !Номера на биоса ми е  2A69KX3J Version 2A .Значи-това което изтеглих от руския сайт е биос с номер  2A69KX3JC-00 Version C .Надявам се това да е правилната версия!На сайта на Акорп намерих три версии Биос и изтеглих версия 2C .

Бихте ли ми казали правилно ли съм се ориентирал,това ли са правилните ъпдейти и най-важното-как точно да си ъпдейтна биоса?!
  Аз имам същото дъно, но с Intel-ски чипсет(6ZX85).В момента конфигурацията ми е следната:

Процесор Celeron - 600MHz@750MHz

Ram = 256 MB

Hard Disk = 80 GB IBM

Всичко това си върви идеално и се занимавам (почти)спокойно с 3D Studio Max.

Bios-а ми е флашнат за разпознаване на големи дискове с версия 2В (мисля).

И аз имах проблеми с инсталацията на Win98, но се оправи . . . като инсталирах ХР [:D]

Ако има въпроси - питай
  Nedko,мерси за информацията!Значи-моята машина е по-слаба от твоята,но например аз съм работил на нея с 3dsmax 3 и 4,също и с програми като Photoshop 7 и Macromedia Flash MX като разбира се вървят тежичко предвид конфигурацията ми!Все пак директно на въпроса ми: тъй като до сега не съм си ъпдейтвал биоса до по-горна версия и незнам точно как става(чрез флопито или как?) бих се радвал ако ми обясните точно принципа за да си флашна биоса до версия 2C например!
  Ето едно ръководство за флашване на биос (на английски): http://vbb.hotbox.ru/AWARD%20FLASH%2...te%20Guide.doc