Откъде могат да се намерят следните елементи за дъно M768MR претърпяло токов удар:
1.AMS1084 - 5A LOW DROPOUT VOLTAGE REGULATOR
Освен тези означения има още 4 цифри под тях "9939" които не знам какво означават.
2. 2SK3296 - MOS FIELD EFFECT TRANSISTOR
Тук по принцип точното означение (трудно се вижда) е NFC или NEC, под него К3296 и под него 05М. Средния крак е отрязан и няма връзка с дъното. Търсенето в нета ме насочи към горния транзистор.
3. Има и още един елемент, който не знам какво точно представлява. Има емблема буквата "S" и върху нея, посредата има означението за диод, след това нещо като "ЯU" , само че слято посредата и наклонено на ляво. след него на същия ред "Т015" и под него SR 2020P. Има три извода (като средно мощен или мощен транзистор), но двата странични са обозначени със символа за променлив ток (синусоида), а средния е "+".
На мен ми прилича на изправител, ама какво ще търси там изправител като на дъното се подават само постоянни напрежения?
В момента дъното не "пали" При подаване на захранване за момент присветва зеления светодиод на дъното и вентилатора на процесора се опитва да завърти и толкова - никави признаци на живот повече.
По принцип съм го отписал тва дъно но ми е интересно да си поиграя с него. Приемам всякакви съвети и напътсвия.