Re: K7S5A + ?CPU = max speed
На това дъно съм подкарвал Семпро 2200+ ( позна го като атлон 1500 мхз ,) ама после го свирнах на 200 fsb -1800 mhz
ПП
Държа да отбележа че това не става с всяко дъно и процесор - три процесора смених за да постигна това , а и моднатия биос сложих ( в google.com го търсих и го намерих )
Аз на K7S5A съм му слагал Athlon 1700+ - разпозна си го без проблеми и си вървеше съвсем нормално даже :)
Аз също имам такова дъно и съм с Дюрон на 1300 и го карам на 1391.Иначе съм го пробвал и с Атлон 1800+ и си го разпознава,но го пуска на 100FSB после си го качвам на 133 и няма проблеми с този Атлон съм го пускал на 143ФСБ на повече от това забива не съм пробвал софтуерно.
Незнам ,но четох някъде че софтуерно може да се подкара и процесор за 166 MHz реални шина . Буутва се на 133 и след това софтуерно до 166 ,но дали става .. :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от MomoSat
Незнам ,но четох някъде че софтуерно може да се подкара и процесор за 166 MHz реални шина . Буутва се на 133 и след това софтуерно до 166 ,но дали става .. :undecided:
Ами и аз съм го чел това на много места и предполагам че щом го пишат трябва да стане :).Но аз не съм го пробвал защото не съм фен на софтуерния оувърклок :),а и сега не разполагам с Атлон-а да тествам а Дюрон-а върви на 100MHz Default така че малко трудно ще го подкарам на 166,но ако някой друг е пробвал софтуерно може да каже дали става и на колко тръгва ;).
Вече година съм с процесо AMD Athlon XP2400+, 2000 MHz (15 x 133) на това дъно и системата се държи прекрасно.Никакъв проблем.
Шината работи на 266/133 реални/.
Успех!
Дъното максималната шина е 200 ( 400 )
т.е. може и процесор за 200 FSB , буутва на 133 и после софтуерно до 200 ;дано не се отрази на PCI/AGP шините
ето всичко което може да се прави с това дъно, моднати биоси, ръководства за клок, процесори които можеш да закачиш и т.н. и т.н. Пиши какво си постигнал и как. Ще ми бъде интересно, понеже и аз имам същото дъно!!
http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5aguide/
доколкото знам дъното тръгва най-много на FSB150/150, но понякога има проблеми с хардовете при тази постановка. Нагоре хардуерно няма начин да тръгне, въпреки 4е в биоса ги има като опция. Може само, софтуерно след влизане в windows. НАй доброто решение е 146/146, мисля 4е го има като настройка. Това е положението