Резултати от 1 до 2 от общо 2

help !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    10
    #1

    help !

    Здравейте незнам дали е за тук темата , но ще я напиша ! Имам дъно Gigabyte 8IPE1000 и на дъното има едни пинове под които пише gameport , взех извеждащ кабел за задния панел и включих волана който имам към него и след като го аддна дава "not connected" , но когато сложа стара саунд карта на нейния gameport работи . Няколко познати имат същия проблем с подобни дъна . Мога ли да накара геймпорта да заработи ? Някой може ли да помогне ? (пуснал съм гейпорта от биоса)

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #2

    Re: help !

    Дали не си обърнал кабела ? Така както е посочено в документацията, пин1 е този който е най-близко до ъгъла на платката. А иначе не би трябвало да не може да се пусне, освен ако няма някакви особености в тоя модел, но аз лично това не го вярвам. Евентуално е възможно (но и това не го вярвам) от Gigabyte да имат спесифична наредба на иглите на тези gameport и съответно собствени накрайници. Най-добре да си дръпнеш документацията на тази платка (има я на сайта) и да сравниш пиновете с стандартната наредба на пиновете на gameport. Това второто, можеш да го вземеш от документацията на някоя Asus платка - там със сигурност може да се сложи накрайник на който да се закачи joystick

    // пак прочетох какво си написал и мисля, че най-вероятно проблема е в "извеждащия кабел"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе