Предложете свясна дънна платка за Sempron 3100+(64bit),socket754
Това което имам е videokarta ATI Radeon 7000 4x
256 DDR 400
40 Gb Ide HDD
Спрял съм се на процсор Sempron 3100+(64bit),socket754. Моля помогнете за избора на нескъпо свясно дъно.
Компютъра няма да се използва за игри(нямам време за такива развлечения :) ).
Предимно за видеообработка, DIVX компресиране и т.н. Иска ми се да има 1394 интерфейс, ако е с вградено видео да има задължително TV -out, задължително да има поне 2 PCI слота, IDE i SATA интерфейси поотделно и т.н.
Спрял съм се на следните модели, моля кажете си мнението и дайте съвет за други ако има по добри!
1) gigabyte GB K8NS/S754 BULK * * * * * * * * * * * * * *55.50
2) gigabyte GB K8N51GMF /GF6100+NF410 /754 64.00* * * * * * *$
3) ASROCK K8NF4G-SATA2 /VGA /S754 * * * * * * * * * * 56.00
4) ASROCK K8UPGRADE-NF3/S754 * * * * * * * * * * * * * * 48.00
Re: Pредложете свясна дънна платка за Sempron 3100+(64bit),socket754
3) ASROCK K8NF4G-SATA2 /VGA /S754 56.00
ще останеш приятно изненадан :)
да, asrock когато работят, работят пре-задоволително стабилно... когато работят обаче!;)
Fear me какво имаш в предвид с това?
имам предвид, че сериозна част от asrock имат проблем с безпроблемната работа - ту звукът ще ти пращи, ту паметта няма да й хареса, ту след седмица-две няма да иска да запали...
не че това е проблем де - имаш си гаранцията, дефектът е видим, остава само да изчакаш смяната
ако обаче случиш на свястна бройка - гарантирано си работи, та пушек се вдига. избягвай sis чипсети (те правят най-често проблеми), дръж се за nforce-a и това е
хайде успех
p.s. опитът и наблюденията ми не се простират върху хиляди бройки, така че не претендирам за пълна "представителност на извадката" - сигурно има хора, през които са минали само читави... може аз да съм каръка ;)
10x Fearme. Определено няма да е АСРОК. много не обичам като купя нещо след това да ходя да се разправям с гаранции, дефекти и така нататък!!
казал си:
Цитат:
Първоначално публикувано от g_velev
нескъпо свясно дъно.
този asrock е точно такъв
ако мислиш, че взимайки някоя от алтернативите (albatron, ecs, foxconn и други подобни) ще направиш по-добър избор - грешиш
но, виж сега, дъното е компонента, през който минава всичко по време на работа. компромисът с дъното може да доведе не само до проблеми със самото него, а и със снижаване на производителността на компа като цяло. по-добре отдели още $15-20 (не са 5000, а само 20-30 лева, все пак), "вържи си гащите" с asus, gigabyte, защо не и epox, а след това си свиркай
ако не - asrock си е чудесен избор. това, което съм написал е вярно, но това е цената, която заплащаш за спестяването на някой и друг $
A какво ще кажете относно NF4 i NF3 чипсети. При условие че няма да играя игри а ще ползвам компютъра за мултимедия и работа има ли смисъл от PCI-express слотове за NFS4 икакво е приложението на PCI-express освен за видеокарти?
pci-e x16 се използва за видеокарти
за pci-e x1 и другите производни ще започнат да се правят все повече платки, но засега не ти трябват
разликата между nf3 и nf4, която би засегнала теб, при условие, че не играеш игри, а ти трябва за видео- и графична обработка и т.н., е по-доброто управление и ... как да го кажем... по-високата скорост на обмен на данни на паметта. при огромните обеми, с които се работи под, примерно, photoshop, скоростта на паметта хич не е за пренебрегване, когато си се подсигурил и с бърз процесор
Цитат:
Първоначално публикувано от g_velev
A какво ще кажете относно NF4 i NF3 чипсети. При условие че няма да играя игри а ще ползвам компютъра за мултимедия и работа има ли смисъл от PCI-express слотове* за NFS4 икакво е приложението на PCI-express освен за видеокарти?
Слагай си един ASUS K8N-VM и си свиркай тогава
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
Слагай си един ASUS K8N-VM* и си свиркай тогава
моето предложение е* Asus A8NE-FM
:)
хем по-евтино, хем същата работа върши(да не кажа даже, че повече...).
:grin:
добавено
сорри - сега видях, че се търси с.754...* :(
аз щото мислех, че с.939...
иначе,
за с.754 - държа си на ASROCK K8NF4G-SATA2 /VGA /S754*
- най добър P/P rating !
добавено2
Цитат:
Изпуснал си преходника за процесора* ;)
да, бе ... :) - докато проверявах сокетите и ти пък си взел, че си ме хванал в грешка...
:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от zaphodb
моето предложение е* Asus A8NE-FM
хем по-евтино, хем същата работа върши(да не кажа даже, че повече...).
:grin:
Изпуснал си преходника за процесора ;)
ASROCK K8NF4G-SATA2 /VGA /S754
Със сигурност е по-добро от предложените модели Асус и Гигадръв...
Дъното е почти без забележки, независимо от ниската цена
Mitkos не знам колко с колко дъна се е пробвал и какво по-добро намира в това, което предлага, но... някой ден на бира може и да ми разкаже...
Става за бирата, но аз все пак ще се доуточня и тук.
С предишния си пост имах впредвид следното: ASUS K8N-VM е добра платка и в случая ще свърши работа (убеден съм в това и затова я препоръчвам). Не мога да твърдя обаче, че е най-добрата.
Цитат:
Става за бирата, но аз все пак ще се доуточня и тук.
С предишния си пост имах впредвид следното: ASUS K8N-VM е добра платка и в случая ще свърши работа (убеден съм в това и затова я препоръчвам). Не мога да твърдя обаче, че е най-добрата.
наистина е добра(и най-вече евтина).
чух даже , че някъв бъгърин успял да клокне вграденото видео(NV 6100 май беше).