Re: Температура на дъното и процесора?
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
.....Единственното нещо което ме притеснява като топлина е хард диска (Seagate 160GB SATAII) държи 42-45 градуса.
при мен има 2 броя подобни на това :
http://ec.ingrammicro.de/jpg/T250290.jpg
HIP им е марката, по 5 лв/бр. ги давам(чистак нови).
свалят минимум 7-8С.
софия, beeblebrox@abv.bg
icq 314133536
п.п.
http://www.pasatbg.com/jsp/showBigPi...763&picExist=1
Да, отдавна си мисля за нещо такова , но ме притеснява, че са шумни , в момента най-шумният ми вентилатор в компа е този на видеокартата (Радеон Х1600Про АГП)и нещо нямам мерак да слагам още , ще мисле за някакво пасивно охлаждане или ще чакам да се стопли още малко ,че да пускам климатика (тогава компа умира от студ) :yahoo:
аз имам 2 харда Seagate и задължително съм сложил на тях вентилатори на лагери а не на втулки, щото повече време издържат,температурата е 32 градуса като е натоварен компа
Готово , и моя хард вече е студен , 32 градуса !
Цитат:
Готово , и моя хард вече е студен , 32 градуса !
сподели за шума... и аз се заглеждам по тия джаджи ама не искам да жертвам тишината...
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
сподели за шума... и аз се заглеждам по тия джаджи ама не искам да жертвам тишината...
Шум просто няма , все още най-шумното животно остава видеокартата когато си пусне турбината на 100%. Това което си взех е на ТИТАН модел TTC-HD11 на смешно ниска цена ......ето и снимка :
http://img.ferra.ru/pubimages/65079.jpg
Цитат:
Шум просто няма , все още най-шумното животно остава видеокартата когато си пусне турбината на 100%. Това което си взех е на ТИТАН модел TTC-HD11 на смешно ниска цена ......
като гледам снимката..
.. по-добре щеше да е за всички да си купиш охладителчето от мен...
взел си охладител с 1 перка..
аз ти предлагах с 2 перки....(дори едната да спре, другата все ще си бръмчи там...* :)).
ама :
-* пепси - тъ чойс ис йорс !* :) :grin: :tongue: ;) :coolsmiley:
1 перка, ама по-голяма... по-голяма => при по-ниски обороти духа колкото 1 по-малка => бръмчи по-малко от аналогичната малка перка.
в крайна сметка то на харда не му трябва толкоз много... да има някой да прави лек вятър пак е достатъчно да мине под психолическата граница от 40 градуса ;)
Сигурен съм , че два вентилатора не охлаждат повече от един. Сигурен съм също ,че един охладителт на Титан е по-добър от един който няма име! Последно повече от 2 лева не давам за вентилатор.
@stenly само си почиствай от време на време електрониката на харда, защото тези вентилатори набиват доста прахоляк там
Цитат:
Първоначално публикувано от profyt
@stenly само си почиствай от време на време електрониката на харда, защото тези вентилатори набиват доста прахоляк там*
разбира се , почистването е задължително :) Мерси !
Аз сега съм със Maxtor 6V250F0 - 250 gb 7200rpm 16 mb cache. Когато си го взех (преди месец) след доста голямо натоварване температурата скочи на 48-50 градуса. Веднага взех мерки и си купих подобно на това, което предлага zaphodb dual fan-че. Температурата на натоварено положение е не повече от 28-29 градуса. Определено има нужда от това. Аз съм доволен, пък и не шуми много. Пък и ако започне прекалено много да трака, шуми или скърца - купуваш си нов. Не е чак толкова скъп.
... или пък просто не си купуваш Maxtor :punk: