Ще има ли разлика между едноядрен и двуядрен в игрите,windowsa,
искам да разбера да ли се осеща разлика от едноядрен на двуядрен процесор .Заслужавали си да си взема двуядрен.
Ще има ли разлика между едноядрен и двуядрен в игрите,windowsa,
искам да разбера да ли се осеща разлика от едноядрен на двуядрен процесор .Заслужавали си да си взема двуядрен.
ще заима СЕРИОЗНА, когато не само операционната система използва 2-та процесора, а когато и самите приложения започнат да се пишат специално оптимизирани за 2 и повече процесора
засега ползата е минимална, но надеждите са скоро да се променят нещата
fanta orange, за момента си е вярно, че и за игрите, и за всичко останало Intelx2 > AMDx2
разбира се, говорим за върхови модели, които нито са ни по джоба, а и никой с всичкия си би дал
иначе за нормалния ценови диапазон е вярно, че amd стоят по-добре
Първоначално публикувано от haa
Аз чакам да излезне термоядреният ...
Първоначално публикувано от dash
Браво, тъкмо мислех да пусна нещо за термоядрения и
, то вече писали хората.
Минах на двуядрен преди около 2 месеца. Най осезаемо е в многозадачен режим. Например цъкаш си Батълфийлд а в бекграунда си пуснал някаква друга програма. Даваш алт и таб и направо ти се отваря другата програма, докато с едноядрения ще почакаш доста:-). Иначе както са писали колегите самият софтуер не е оптимизиран за работа с двуядрени процесори. Ще отнеме известно време да стане и това както беше с 64 битовите. От АМД предлагат някакъв софт оптимизиращ работата както и драйвери за двуядрените процесори. С интел не знам как стоят нещата.
Интелския само на едно ядро си е супер бърз, пък ако софта може да ползва и двете едновременно ще бъде самолет. Иначе засега основното предимство на двуядрения процесор е че могат две приложения да работя напълно независимо.
основният проблем е как да бъде решено използването на 2-те ядра. дали натоварването на:
[..........]
[..........]
с
става по схемата:
[****...]
[****...]
или
[******]
[**.......]
(предпочетох да го "нарисувам, вместо описвам с думи, защото така е по-бързо и по-ясно![]()
точките са ядрата, а звездичките - задачите които обработва.Първоначално публикувано от fanta orange
Според мен двата да се натоварват по-равно е по-добре от колкото първия на 100% а втория на 20 % !
Сега ще си купия едноядрен защото е по евтин а следващата година ще му мисля пак.
Ако не визираш Интел Core 2 Duo - Conroe, АМД Х2 е по-добро от 9хх серията, да не говорим за суперпечките от 8хх серията. АМД първи въведоха двуядрените при десктоп системите и имат доста по-добра производителност. Сега Конро-то обърна нещата пък леко в другата посока, но въпросът при тях опира до доста пари за самия процесор, хубаво дъно и рам за него.Първоначално публикувано от Malone