Кое CPU е за предпочитане!
Здравейте! Бихте ли ми подсказали кой процесор да предпочета! CPU C2 DUO E6420, C2 DUO E6600 или C2 DUO E6700 или да мигрирам на някой Atlon X2! Разполагам с дъно ASUS P5B и му пасва някой от изброените по горе процесори!Дайте някой линк за тестове на по горе упоменатите процесори ако можете разбирасе! :) Или система АМ2 ще е за предпочитане като цена и производителност!
Re: Кое CPU е за предпочитане!
в момента са малко Х2 процесорите, които да са по-мощни от гореизброените
вземи си този, който ти влиза в бюджета (по-голямото ID на процесора покава по-голяма производителност)
сравнителни тестове: http://www23.tomshardware.com/cpu.html
Насочил съм се на C2 DUO E6420 предлага усреднени възможности -цена,производителност и за това за което ще го използвам :)
То май няма АМД което да е по-бързо от горните изброени процесори :) Ако ти трябва бюджетно решение за Core 2 Duo, можеш да си вземеш Е4400 ( на супер Пи сметалото, 1м го смята за 28 секунди на стандартни стойности а клокнато не ми се мисли).
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
То май няма АМД което да е по-бързо от горните изброени процесори :)
има, има..... 6000+ и разните FX-ове, ама там кинтите са сериозни!
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
има, има..... 6000+ и разните FX-ове, ама там кинтите са сериозни!
Тц, не позна! Пратих ти линкове с тестове , 6600 е или по-бърз или равен с 6000+ ;) Докато не изкарат нов процесор AMD ще бъдат втори ;)
http://www.tomshardware.com/2007/05/...cpu/page7.html
Цитат:
То май няма АМД което да е по-бързо от горните изброени процесори :) Ако ти трябва бюджетно решение за Core 2 Duo, можеш да си вземеш Е4400 ( на супер Пи сметалото, 1м го смята за 28 секунди на стандартни стойности а клокнато не ми се мисли).
Тоя тест нещо не е особено показателен! Пуснах го на двата компа в къщи - P43GHz 1M кеш,HT, 1GB RAM и Athlon 64 X2 3600+ (65nm) 1GB RAM - изкара ги еднакви по производителност, че даже и Пентиума по-бърз (44сек.), срещу 46сек. за Атлона. Като и при двата натоварва на 50% процесорите.
В практическите приложения мога смело да заявя, че атлона е малко над 30% по-бърз (енкодинг на видео от DVD в DivX). А в "CINEBENCH 9.5" една и съща картинка се рендва за 40сек.от Атлона срещу 76сек. от Пентиума.
Мите, сравняваш едноядрен със двуядрен процесор ;) Разликата въобще не е малка.
На моя Атлон64 3700+ (клокнат на 2926 мегахерца) суперПи-то го минавам за 31 секунди.
Цитат:
Мите, сравняваш едноядрен със двуядрен процесор ;) Разликата въобще не е малка.
На моя Атлон64 3700+ (клокнат на 2926 мегахерца) суперПи-то го минавам за 31 секунди.
Да де, нали и аз искам това да кажа.... а тоя тест ги изкарва еднакви... което за мен означава, че не може да бъде показателен за сравняване на процесори, поне не и от различни видове.
Pat на х2 може да пуснеш два теста едновременно и все ще ти ги сметне за горе долу еднакво време както ако пуснеш един, ама пробвай да пуснеш два на твоя п4 да видиш какъв майтап става. :)
Пробвах - не става, втория тест дава грешка и не тръгва. "NOT CONVERGENT IN SQR05" На двата компа се получава така.
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Пробвах - не става, втория тест дава грешка и не тръгва. "NOT CONVERGENT IN SQR05" На двата компа се получава така.
копирай еxe-то в отделна папка и втория тест го стартирай от нея :)
Айде да се похваля с новата придобивка ! Х2 3600+ 65W ........винаги съм имал хладни процесори ама тоя направо ме убива ....с AC Freezer 64 Pro в айдъл режим държи 20-22 градуса, под товар стига до 30-35 (още не съм го клоквал , ама за сега ще пасувам ,че паметта е много куца).
:offtopic:
@ stenly
Ако не те затруднява, бил ли постнал маркировката на процесора? Защото като пазарувам, искам да поставя условието "ако не ми докараш такъв, чувай си го!" :RTFM:
Х2 3600+ 65W мисля че това е достатъчно !