Re: Догодина AMD ще се откаже от производството на чипове?
Колеги, що четете български сайтове и списания, част от които се списват от "журналисти" дето един компютър не са асемблирали и като видят видеокарта нe могат да я различат дали е PCI-X или AGP, а са седнали да дават фундаментални становища за Intel и AMD? Те фирми от сорта на DELL, Toshiba и HP непрекъснато увеличават дела на AMD процесорите в своите машини, щото искат да фалират ли? Хайде админи-те да затворят темата, че аман от разбирачи!
Цитат:
Първоначално публикувано от bright
Колеги, що четете български сайтове и списания, част от които се списват от "журналисти" дето един компютър не са асемблирали и като видят видеокарта нe могат да я различат дали е PCI-X или AGP, а са седнали да дават фундаментални становища за Intel и AMD? Те фирми от сорта на DELL, Toshiba и HP непрекъснато увеличават дела на AMD процесорите в своите машини, щото искат да фалират ли? Хайде админи-те да затворят темата, че аман от разбирачи!
Никой не казва че ще фалират - идеята бе да си перструктирират бизнеса
Процесори отново ще има , но можеби не и с щампа АМД, подобно на Cyrix , но дали ще стане е друг въпрос!
Незнам колко забелязваш но отново , Dell ,Toshiba, HP и др. се насочват към Centrino mobile ( c2d mobile ),защото веднъж че е по-удачен и производителен, второ че е вече не е толкова скъп, и трето - макар и да не иконимичен като Turion е по-издържлив .
темата е "Догодина AMD ще се откаже от производството на чипове?"
постовете, които не отговаряха на темата бяха изтрити
за оплаквания armenskiq.pop@radio_erevan.org
FearMe
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Незнам колко забелязваш но отново , Dell ,Toshiba, HP и др. се насочват към Centrino mobile ( c2d mobile ),защото веднъж че е по-удачен и производителен, второ че е вече не е толкова скъп, и трето - макар и да не иконимичен като Turion е по-издържлив .
В последния брой на PCPRO UK Октомври 2007 (не ме питайте защо е с тази дата) има статия че Евро Комисията разследва Интел за злоупотреби със доминиращо положение на пазара за Цпу-та.Дадени са няколко обвинения: предлагане на процове на по-ниски цени от реалните за десктоп пазара ; финансово стимулиране за намаляне на използването или забавяне на нови продуктови линий със Амд процесори ; предлагане на процесори за сърварния пазар на по-ниски цени от реалните.
Прави се и сравнение на финансовата мощ на двете фирми- Интел със ~ 67*10^12 английски лири,а Амд със 3.7*10^12 английски лири.Вижда се колко е равна борбата.И как изведнъж Интел станаха толкова щедри .Все пак се отбелязва че в сегашния момент процесорите на Интел са Много добри.И като цена и като производителност.
Съжалявам че не мога да намеря статията на pcpro.co.uk , но намерих подобна
http://www.internetnews.com/bus-news...le.php/3691516
Там са дадени имената на "спонсорираните" фирми производители на комп'три Делл,Тошиба и Сони.Също се споменават и Ейсър,Нек и Фуджитсу като частично спонсорирани или побутвани да не използват продукти на АМД.
Споменава се и за отсъждане на Japan's Fair Trade Commission че Интел са нарушили анти-тръстовите закони. В америка и Южна Кореа има същите постановления на съответните комисии.
П.С. Забравих да добавя коментара от страна на Интел във връзка със сегашните обвинения "Направих ме го за добро на клиентите" :)) :god :016:
П.П.С. А ето я споменатата статия http://www.pcpro.co.uk/news/121201/e...-position.html
Надявам се не очакваш конкуренцията да е лоялна.
Кажи ми с кое са ти накърнили твоите интереси.
Когато намалеят приходите на Амд,ще намалеят/свършат парите за изследвания и разработки на нови продукти.
Тогава интел ще се почешат по задните части и ще си кажат "Сегашният процесор е много добър,няма за какво да пилеем пари за нови разработки,време е да помислим за акционерите,цените на процесорите са неоправдано ниски".От което следва $$$ цени на най-слабите им процесори.
Не мога да се сетя колко време мина от P60MHz до P66MHz.И на какви цени бяха.
И тогава няма няма да има по 1-2 компютъра във всеки дом.
Всичко от втория ред надолу със го гледал,надявам се и вие да си го спомните този филм.
Та така могат да накърнят мойте интереси във бъдещето.
Аз въпреки, че не съм фен на AMD, така и не разбрах защо трябва да си взема интел ? Core 2 duo е хубав процесор, но защо трябва да харчи толкова много ток. Като сравня не е толкова по-бърз от AMD, но за сметка на това харчи доста ток. Тази новина ми се струва нещо изфабрикувана. Как се зарязва бизнес за толкова пари ? Следващия процесор също ще е AMD именно поради причината, че нямам собствен ВЕЦ :) Не знам може другите потребители да не разсъждават като мен и за това AMD , да не издържат на натиска.
Цитат:
Първоначално публикувано от MAKAPOB
Core 2 duo е хубав процесор, но защо трябва да харчи толкова много ток. Като сравня не е толкова по-бърз от AMD, но за сметка на това харчи доста ток. *********************************************************** Следващия процесор също ще е AMD именно поради причината, че нямам собствен ВЕЦ :)
и колко псоред теб е в пари консумацията ?
Стана ми интересно.
По тази логика колко крушки имаш в полилеите си у вас, щото дори най-енерголакомия процесор на интел харчи по-малко от една 75W крушка !
АМД имат 35W & 65W процесори но това е при Idle режим.
Отделно кой те излъга че AMD x2 производителен като Интел C2D
6000+ X2 не може да се сравни с Intel C2D 2140 /60
Аз гледам това, което ми е по джоба. Тези модели за по 200 300 долара :) Благодаря, нямам такава нужда от изчислителна мощ. Искам да стане ясно, че гледам от моята гледна точка. За мен е важно колко харчи компютъра в idle режим. Съмнява ме някои тук компютъра му да е винаги на 100% натоварен. А и колко точно излиза не мога да кажа, но като мога да плащам по-малко защо пък не. Защо да плащам за ток, които само ще стопля още повече PC-то , от което едва ли има нужда
http://www17.tomshardware.com/2007/0...amd_unbeatable
Сега погледнах едно ревю. Не отричам, че са по-бързи, но за мен лично не си заслужава. Не забелязвам такава огромна разлика . Какво му е лошото на X2 3800+ ? A и като си правя сметката хубава интел система идва повече пари от AMD такава
Отново грешиш , в момента разликата е малка
Процесорите отдавна не са по 200-300 $ ( за Е2140 & Е2160 ) говоря.
Аз съм с 3600+ Брисбане и сега да ти кажа малко ме е яд че не дадох ощр 100 лв и да имам в далеч по-бързи иактуален комп.
E колко са ? 6000+ е към 170$ в щатите тук е ясно колко ще дойде. Понеже ти отвори дума за него и за това споменах за парите. Иначе разликата на бюджетните е смешна около долар два, но като цяло конфигурацията ми излиа повече
За AMD феновете има добра новина http://www.thg.ru/technews/20070813_080008.html. Дано и разликата в цените да е пак в полза на AMD.
Идеята ми бе че няма голяма разлика ценово в Е2140 § 3600+
но производителността на Е2140 е много повече ( да не казвам повече - близо е до 6000+ )
Отделно от това консумацията им е в много малка разлика - АМД 3600+ е 64W и Интел Е2140 е 65 W ( INTEL Pentium E2140 (HH80557PG0251M) | Conroe-L (Dualcore/1600MHz) - L2-Cache 1024KByte - Bustakt 800MHz - Sockel LGA775 (65 Watt) )
Колкото и бюджетен да е Е2140 е много по-изгоден от 3600+, във всички положения
Другото което може да сравниш е дъната , но там имаш голям избор - и пак хубавите дъна струват много , а бюджетните са си добро решение ако не смяташ да клокваш много!
Всичко останало от хардуера е еднакво .
Лично не съм проверявал, но от ревютата оставам със съвсем други впечатления относно производителността
Цитат:
Първоначално публикувано от MAKAPOB
Лично не съм проверявал, но от ревютата оставам със съвсем други впечатления относно производителността
Когато ги тестваш като мен , пак ела да спорим. Ето затова не вярвам на ревюта , писани от некаърни драскачи.
Е2140 е по-бърз от 3600+ , както и да го въртиш.