ASUS ili MSI pomo6t plz!!!
  kajete molq kakva dunna platka da si vzema ASUS ili MSI za pove4ko igri v momenta imam samo opisanie na ASUSa ASUS P5B/P965/LGA775 s procesor core 2 duo E4400/2.0G/800/2M BOX ostanaloto e video carta GB NX86T256H/8600GT 256mb DDR3 ,2gb RAM 
PLS HELP!!!

P.S.
molq za dobur savet thx :)
     Re: ASUS ili MSI pomo6t plz!!!
  1. пиши на кирилица

2. от начина ти на писане и изразяване стигам до извода, че не разбираш много много и думата "овърклок" не ти говори нищо, нали?

3. кажи колко пари си готов да дадеш (или баща ти е готов ;)
  ами значи до 1100лв без монитор 

А и за овъпклока знам само че прави компа по мощен от преди, ама незнам как да го направя. :)

в момента не ме интресува овърклока само дали ASUS или MSI
  Щом няма да се клоква , което и дъно да вземеш, ще ти върши работа , гледай да е с по-нов чипсет P35 примерно.
  вече лично предпочитам MSI 
Asus толкова ме разочароваха че не може повече - то не бе претенции към памети , вече и към видеокарти.
  Къде го слагате този МSI за Intel процесори. Тук Асус все още държат позиции. Изборът е между Асус и Гигабайт с Р35 чипсет.
   Цитат:

Първоначално публикувано от VanDan  
 Къде го слагате този МSI за Intel процесори. Тук Асус все още държат позиции. Изборът е между Асус и Гигабайт с Р35 чипсет.

Това си е твой избор ,и ще те помоля да не го налагаш ,като "верен път" Между двете марки за които питат аз биз избрал MSI.
Мога да те оборя за Asus и го знаеш.
за Gigabyte нищо лошо не казвам
  Благодаря, но ще чакам още мнения за да сам сигурен какво да си взема.
  Асус за Интел (твърдо подчертавам Интел, а не АМД) не съм избрал само аз, а просто това е изборът на много от хората по ИТ форумите по света и в България. Хвърли един бърз поглед в ХардуерБг http://hardwarebg.com/forum/showthre...96194&page=116 и виж, че дъната за Интел са масово Асус и Гигабайт. До излизането на Р35, 90% от клокърите бяха масово с дъна на Асус. Сега използват и Гигабайт Р35, че били добри за клок на Куадовете. Мисля, че МрТехно се бърка с недолюбваните дъна на Асус, но за АМД процесори. Само да спомена за протокола, че аз лично съм с Гигабайт P35 DS3R.
GB P35 DS3R, 2160@3150MHz, Freezer 7 Pro, 2x1GB ST CL4, 320Gb Т7К500 16МВ SATAІІ, MP7900GS, ASUS DRW-1814BLT SATA, Live 24bit, 22" LG 226WTQ, Chieftec 450
Щом няма да се клоква каквото и дъно да се вземе, все ще работи. Аз просто споделих опита, който имам. И личния си и този от доста хардуерни форуми, които следя. Иначе съм напълно съгласен, че е въпрос на личен избор. :Drinks:

имаш право избор разбирасе :)
започна нещо да ме привлича ASUS, защото имам лоши спомени от MSI дъно, но все пак ще почакам още :)

мнооооого благодаря!!! VAN DAN
  Ако ще е Asus, моделите на които би трябвало да се спреш ако държиш на клок са P5B серията(със чипсет Intel P965), P5K серията (със чипсет Intel P35) и едно от най свестните им (според мен) дъна със чипсет P965 е Asus Comando (въпреки , че като цена си е скъпо).

Лично аз също предпочитам MSI или Gigabyte пред Asus, но всеки си има вкус.
Във "ефтините" Asus дъна (под 150 долара) не харесвам колко много са oрязани. Примерно , липсва им подръжката на Раид от интелският чипсет а ползват друг на базата на jMicron чипа който е доста съмнителен за РАЙД, по същият начин е и IDE канала , и като си пуснете някое Hiren's boot CD и като не намери драйвери за оптиката и на човек му става едно хубаво ,че е дал пари пък нещо не тръгва. Асус отдавна не е това което беше и фирми като Gigabyte и MSI (които до скоро не правиха и свестни клокърски дъна) отдавна за мен са за предпочитане .................ех защо ли няма читав вносител на QDI, Soyo, Tyan.
Ако няма да клокваш , не се набутвай със скъпо дъно , по-добре вложи пари в свястно захранване(Fortron или Chieftec) и читава кутия.
  Не бъркам Asus с Амд , точно с интелски платформи съм имал най-големи грижи и опит.
Едва моделите които @Stenly са коригирани грешките, но аз имам вече пореден проблем със Asus P5B чистия вариант.
другите модели от тази серя са безгрижни засега , но там цената е ...........

VanDan относно клок Asus имат един бъг - колкото и да покаже биоса , не е вярно, докато не зареди ОС!
Asus пуска клока при боот-а. Доказано от мен ,Mollov, Viper и много други , пак в Hardwarebg.com
  Ти ми кажи няколко модела на МSI за Интел, които са по-разпространени. За конфигурация с Интел болшинството препоръки са за относително по-евтино и добро дъно - някой Гигабайт от рода на 965 S3 (DS3) преди, а сега P35 S3L (DS3) , за по-скъп вариант - Гигабайт DS3R DS3P DS4 и Асус P35 серията. Дали е правилно или не, аз не искам да коментирам. Само виж бройката на хората с такива дъна за Интел. Чистият Асус Р5В не влиза в списъка за клокърско дъно. Честно казано аз MSI в тема или сигнатура не съм видял досега. Ни Моллов, ни Вайпър са споменавали да са били някога с MSI. Между другото те вече почти не пишат в www.hardwarebg.com . Не знам какви са причините за това. Мисля, че само в техния сайт www.hardwaresight.com се подвизаваха. Но като гледам сега датите на последните публикации там, май форумът им не върви особено активно в последно време. Така че www.hardwarebg.com е последния специализиран бастион на хардуерни и софтуерни ентусиасти и специалисти в България. Така че считам тенденциите там за правилни и обосновани. По нищо не отстъпващи на специализираните ИТ форуми по света.
Мисля, че нямам какво повече да добавя по темата. Ако няма да клоква може и MSI, Jetway или Асрок да вземе. Лошо няма. Моята лична препоръка е Гигабайт с Р35 чипсет. :Drinks:
  Тука съм на 100% съгласен с теб относно Gigabyte.
Това че MSI не се позлват от много не значи, че не са добри - а по-скоро, чe не са разпространени.
Лчино за мен Tyan & Iwill са много добри дъна - качествени и корави , но тук 90% даже не са и чували за тях.

Ето ти и малко инфо за хубава платка MSI с л'бимия ти чипсет 
само дето гарнцията и е 36м ;) 

MSI P35 Platinum

Socket 775 
Chipset Vendor Intel 
Chipset Intel P35 / Intel ICH9R 
Formfactor ATX 
FSB 800 MHz
1066 MHz
1333 MHz 
Memory support 4 x DDRII 800 DC 
Memory (max) 8 GB 
PCI-E x16 slot 2 
PCI-E x1 slot 2 
PCI slot 2 
AGP slot No 
Multi GPU Support CrossFire 
Integrated VGA No 
ATA 2xATA133 
S-ATA / S-ATA II 4xS-ATA II RAID 
RAID type 0
1
5
10 
e-S-ATA 2 
Audio 7.1 chanel, HDA 
Firewire (R/F) 1/1 
Network Gbit LAN 
Packaging Retail 
Warranty 3 years 

Tyan са отлична марка дънни платки. Основно са разпространени при сървъри и мощни станции. И MSI и Abit (дори и след смяната на собственика) имат добри модели. И аз разглеждах някои от моделите им с Р35. Но доколкото съм чел в Екстрийма повечето световни рекорди с Интел са на Гигабайт и Асус дъна.