Zdraveite na vsi4ki Imam PC s duno Gigabyte 815. Na nego sum mu slojil procesor Celeron na 900Mhz. Vuprosut mi e dali moje da se sloji po burz procesor i kolko burz moje da bude?Blagodarq vi ot sega
Zdraveite na vsi4ki Imam PC s duno Gigabyte 815. Na nego sum mu slojil procesor Celeron na 900Mhz. Vuprosut mi e dali moje da se sloji po burz procesor i kolko burz moje da bude?Blagodarq vi ot sega
Здрасти, кажи точния модел. Ако е по-старо няма да поддържа процесори по-бързи от 1000Mhz.
За да поддържа по-новите Tualatin Celeron-и от 1000 до 1300 Mhz ще трябва да провериш дали дъното ти е с i815ep чип, или да влезеш в сайта на Gigabyte и там да видиж какво пише там за твоят модел.
<font color=red>Dominator</font id=red>
domin@dir.bg
ICQ#109217561
Mersi za burziq otgovor!Dunoto po to4no e Gigabyte 815E+VGA.Tva poslednoto ne znam kakvo e Ako znae6 ne6to pove4e pi6i
Az 6te se porazrovq iz saita na Gigabyte ama sum malko skaran s angliiskiq
Ами ти ми казваш типа на чипсета - ясно че е i815. А това "+VGA" означава, че имаш вградена видео карта на дъното.
В сайта на Gigabyte има точно пет дъна с i815/e/p:
Моделите са: GA-6IEM, GA-6OMM7E (microATX) и GA-6OX, GA-6OXT, GA-6OXT-A (ATX).
Провери с някоя програма (SiSoft Sandra например) кой модел точно е дъното ти.
Само моделите GA-6IEM, GA-6OXT и GA-6OXT-A поддъжат Tualatin процесори, което означава, че можеш да сложиш на това дъно Pentium III Tualatin или Celeron Tualatin със скорости 1,2 - 1,3Ghz...
<font color=red>Dominator</font id=red>
domin@dir.bg
ICQ#109217561
amigo ako дъното е с 4ипсет на PLE 133 , забрави за по-голям процесор от целерон 1000 обаче със 128 к, тоест дъното не поддържа PGA-2 процесори
ако не е PLE 133, можеш да сложиш всички процесори на P-III до максимума им - P-III 1400 MHz , 512 k Cache
http://gigabyte.com.tw/products/
Dont think about the troubles... they will come very soon !