Re: Help за повреден Биос
малеее, ужас!
не пипай нищо и кажи от кой град си
От Димитровград съм. Пробвах го този номер с смяна на биосите докато другия компютър работи но програмката Winflash като започне да флашва и възниква проблем и се затваря. А под дос отказва да флашва. Казва че биоса не е за този компютър. Май ще трябва да търся програматор. А ако има някакъв друг начин казваите.
само да уточним - ако биосът не е бил за това дъно изобщо е нямало да тръгне да флашва ;)
но така или иначе ти си имаш проблем, който сам не можеш да оправиш, така че наистина отиди в някоя свястна, подчертавам свястна фирма, в която хората наистина разбират...
Оправих го. Сложих друга клавиатура и с нея стана, заредих системната дискета и флашнах стария биос. И всичко си трагна както трябва. Съмнява ме че сам разменил местата на мишката и клавиатурата и затова не е работила.
понякога ти блокира и клавиатурата , но се слага autoexec.bat с ред:
awardflash a:\****.bin /py /sn /f
Благодаря ти Mr.TECHNO много полезна информация ми даваш ако ми направи подобен проблем някое дъно ще го пробвам това. Като се получи този проблем ходих в 3 фирми за компютри със сервизи и им обяснявам проблема, те казаха че трябва програматор те нямали ако искам да си порачам. Обясних им че имало някакав начин с autoexec.bat с ред но те казаха че не са пробвали такова нещо демек незнаят как става. Така че това редче което си написал ще спести на много хора време и пари с подобен проблем.Сега обаче като го флашнах кото заспи компютъра и неще да се събужда и трябва рестарт. Как мога да се справя с този проблем не мога да върна стария биос защото не му направих копие. Освен да го преинсталирам може да се оправи от това.