Колеги след известно ориентиране в бг пазара на barebone системи, се оказа че празни кутии струващи ~ 120$ в Бг се продават на около 350 кинта. Единствения вносител, който имаше свястна цена /220лв/ нямаше наличност и внос за неопределено време. След като не желаехме да поръчваме отвън малко се разочаровахме, но в крайна сметка открихме ТОВА.
Проблема e процесора, та се нуждая от някво инфо, защото не следя чак толкоз пазара и роудмап-а на процесорите. Овърклок пък въобще не ме интересува. Та въпроса е следния. Искаме максималния подържан процесор от дъното според спецификацията от сайта, а това е :
Athlon 64x2 5200+ (Windsor, FSB200, L2 Cache 2x1MB) F2 Stepping, но както се вижда на табличката го има във вариант само 89 вата, за разлика от останалите които са и 65 ватови.
Искаме да е с 2 Х 1 МБ кеш и да е с по-ниска консумирана мощност с оглед по-малко загряване и съответно стабилност.

Питането ми е дали по-малката консумирана мощност означава и по-малко загряване? Имате ли опит със стабилноста на 89 ватов процесор на АМД. След преглед на процесорите в Нет-а не ми стана ясно предлага ли се този процесор в крайна сметка и във вариант 65 вата и той аджеба по-добрия вариант ли е? Не искам компромис с кеша, т.е. по-малък от 2 Х 1 МБ.

ПП. Компа ще се ползва отсновно за мултимедия и малко 3д чертане и визуализация. Предполагам, че може би ще излезне ъпдейт на биос-а за работа с по-голям процесор, но засега това е макс-а, а може и да не пуснат знам ли. Засега се съобразявам с това което е дадено като подръжка, макар че от страницата става ясно, че МСИ периодично пускат обновявания на БИОС-а за подръжка на нови процесори на въпросното дъно и разни фиксове.

ППП. Между другото продавам два лаптопа IBM T23 и T30 на доста прилична цена