съвместимост на дъно asus p5pl2
Имам нужда от помощ:
Искам да вдъхна малко живот на компа.
Та искам да сменя стария процесор D820 с нещо по-ново.
Харесал съм E5300 и E6300. Но не знам дали са съвместими с моето също старичко дъно.
Притеснява ме това че са произведени по 45nm процес.
Ако някой знае нещо по въпроса , ще съм благодарен да го сподели
:help
Re:съвместимост на дъно asus p5pl2
На сайта на асус си пише, кои процесори поддържа дъното. Но 45nm едва ли...
Така като му гледам спецификациите, явно не. Но не изключва в по-новите ревизии + BIOS Update ( за всеки случай ) да стане номера, аз лично не бих рискувал обаче. Вземай си ново дъно направо и толкова. P43 / P45 базирано, или ако искаш по-бързо, нов и добър процесор, Core i3/5/7 - P5x / X58 направо, ако имаш излишни кинти.
Цитат:
Първоначално публикувано от ¦•••SHERIFA•••¦
Така като му
гледам спецификациите, явно не. Но не изключва в по-новите ревизии + BIOS Update ( за всеки случай ) да стане номера, аз лично не бих рискувал обаче. Вземай си ново дъно направо и толкова. P43 / P45 базирано, или ако искаш по-бързо, нов и добър процесор, Core i3/5/7 - P5x / X58 направо, ако имаш излишни кинти.
Колега , аз какво по-различно казах, и въпросът е не какво дъно да си взема !
Като цяло това дъно поддържа всички 0,65мм CPU с шина 800FSB
максималния процесор който може да познае е E4500
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
максималния процесор който може да познае е E4500
Е, щом казваш, няма да споря ся :detective:.
Видях какви процесори си е харесал, но едно е да си е харесал, друго е да си паснат. По реда, в който са compare-нати:
- 1-вият е само по 65nm, но е на 1066 MHz FSB ( дъното max. поддържа 800 );
- 2-рият и 3-тият са по 45nm, явно няма да станат;
- 3-тият поддържа точно 800 MHz FSB, но... си е по 45nm.
Извод ? Сам да си го прави. Като цяло първо да отиде в магазина, да пита, ако е голям и има сервиз, дори пред него може да му кажат, монтират и т.н. кое ще стане, кое не, да не се правим на "гадатели".
[green] Последно предупреждение да не си слагаш "актрактивния ник" в заглавията , защото ходиш по ръба. Човек със знания си и не искам да те изритват за глупости [/green]