Тоест файда йок... :taz
Преглед за печат
Тоест файда йок... :taz
Има, има. Вдига се бързодействието на диска.
Ааа ясноо мерси за отг. : ) stenly златен си ,незаменим :Drinks: лол си :016:
@lorams
Само не вземай 7200.11, бягай на далече от тази серия. :)
@stenly
Не, Божо е от месец и нещо с Phenom II
7200.11? серия на кое хард диска ли?
корекция. Видях в нета какво имаш в предвид мерси за съвета нямаше да ми направи впечатление понеже съм почитател на сегате ,но некаа не робувам на марки ако може да ми предложите някакви маркии , модели и прочие. angel
да, на seagate
аз лично съм фен на хитачи - тихи, студени, бързи... особено терабайтовата серия
аз пък си оставам фен на Seagate, въпреки леките и магаретии.
В момента съм, под RAID 0, със шест харда, по 500GB - 7200.12 32МB, ииииии...... HD Tune pro, направо изпушва. :))
Тъй че stenly с неговия беден RAID 0, може само да ми завижда. :035:
за какво е HD Tune pro ами не знам имах едно хитачи на 2-рата година издаде багажа :( то и сега съм със хитачи
ще усетя ли някаква разлика от 16 на 32 мб кеш и какви проблеми прави тая серия на сегате? Тоо да не се попрецакам много...
? Mай ще е е по-добре да сменя заглавието на темата ,че го ударих на въпросник :Drinks:
всъщност, Hitachi правят доста добри дискове.
Марките, които оцеляха до сега не са много, главно 4 - Hitachi, Seagate, Western Digital i Samsung, (нарочно не слагам Maxtor в листата, тъй като е притежание на Seagate, даже в последно време, напълно заприлича на Seagate, по форма и етикет ).
Съществуват разбира се и дискове куча марка, да не забравяме също
и HP, които се опитват да се специализират, главно в производството на дискове SAS, и така нататък.
От време на време се случват малки недоразумения, както примерно случаят на Maxtor, и серията и DiamondMax 10 , която не се разбираше никак с nVidia nForce 4, и трябваше да се прибягва до чупене, на даден пин на диска, за да се сработят, (напомням, че тогава Maxtor нямаше още нищо общо със Seagate :) ).
Или бъгавият Firmware на серията 7200.11 при Seagate.
Коя марка е по добра, от другите 3, това е въпрос, на които ще получиш различни отговори.
Реална разлика, между 16 и 32МB няма да усетиш, разлика би имало, примерно, ако оборотите са повече от 7200, и аксес тайма на диска по кратък.
HD Tune е малка програмка, за наблюдение на хард дискове, притежаваща доста инструменти, най вече ползваща се заради benchmark-a и, (тест на възможностите ).
Можеш да си я свалиш, ако искаш, има безплатна версия.
Seagate. 7200.11 дори и по новите модели с по нова дата ли правят проблеми? Мене все ме блази като видя 60 месеца гаранция
не е като при самсунг. 12 месеца :)
"аксес тайма" къде го пише това нещо? за да знам моя колко е и бъдещия евентуално ако го гледам де
май бях виждал хора да си слагат 40гб хард диск с 10 000 оборота за windowsa и 2-ри носещ цялата информация който е по-бавен
има ли го това нещо....
Като настояваш за Seagate гледай 7200.12. WD Caviar синия или черния също са много добри! Не ти знам бюджета, но ти се върти нещо в главата за два диска - е това може да се направи с един малък SSD за ОС и големия за данни!
Първо са идеите послее когато знам какво искам и имам пари го взимам : )
какви парета е 40ската с 10 000 оборота?
SSD- то е по-бързо!
Не питай за парите!
http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=41353
http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=41312
и какви парички стурва ? :help
Самсунг официално се прадават с 36 месеца гаранция. Това с 12те месеца е сигурно някой търговски похват да те прецакат с топла бира :)
Колкото до SSD дисковете, мечтата ми е два бързи в райд0. (Казвам бързи , защото повечето евтини дискове са с скорост на четене около 100 мегабайта в секунда и на запис около 60-70мегабайта. А хубавите са 200 към 160 и нагоре)