Здравейте,
става въпрос за upgrade на компютърна конфигурация работеща от 2005 г. Твърде бавна е вече, та затова.
Смятам да сменя дъно (ASUS K8N/NF3 S754), процесор (AMD Sempron 2600+) и памет (Samsung DDR 512 MB 400 Hz); оставям си кутия Foxconn захранване 400W, писачка LG DVD-RW GSA-4163B 16x и дисковете които съм купувал по различно време - Seagate Barracuda 120 GB UATA 100 и WD SATA II Caviar Blue 500GB.
Засега ме насочиха за смяната към дъно ASUS P5G41T-M или LE или от серията, процесор Intel Core 2 Duo E6500/2.93 G/1066 и памет DDR 3 2X2GB 1333.
Компютъра се ползва за работа, интернет, филми и т.н., не за игри, особено нови игри. Бюджета е до 500 лв + малко ако се налага.
Дайте съвет за избор на компоненти като се има в предвид и че се ъпгрейдва рядко, ползвал съм дъна Асус и смятам да е такова. Освен това е желателно да мога да вържа флопи диск, че още го ползвам за работа, и двата HDD да работят.
Приемам всякакви предложения и коментари, естествено и промени.
Благодаря предварително.
P.S. Не съм запознат ако ползвам Windows 7 за новата, ще имам ли проблеми с драйвери и версии на програми и т.н.