-
Памет за GB-7VAX
Здраво на всички,
Най-накрая си взех дъно GB 7VAX, остана процесор и памет.
Процесора ще е 1600+ до 1800+, тук един бърз въпрос - заслужава ли си да дам ~20$ повече за 1800 или не?
Обаче за паметта искам да ви питам някоко въпроса, защото хич ме няма =))
- дали да е DDR400 или DDR333
- 5ns, 6ns или шест без десет и наздраеее ;))
- 2 или 2.5 cas
- Kingmax, Kingston или...?
- може и магазин да кажете ;)
Видях че имте тема за това дъно и ще се радвам собствениците да дадат мнение по въпросите, а и не само те =)))
Ако всичко тръгне на 6 - почерпката я иамте ;)
-
Памет за GB-7VAX
Значи първо:
1)1600+ е по-добре защото се клоква по-добре
2)DDR400 е за предпочитане в момента, защото е на еднаква цена с DDR333 и аз съм със същото дъно и си взех Samsung с CAS-3, но и на 2.5 тръгва без проблеми, но не съм го клоквал яко защото не съм си отключил CPU-то
-
Памет за GB-7VAX
Kingston ili Kingmax OT PERSY !
-
Памет за GB-7VAX
Poslednite 1600+ bili zverove napravo [:D][:D][:D]
.
-
Памет за GB-7VAX
Намери си 1600+ AGOIA Y и една TwinMOS DDR333 ( Winbond BH-6 ) памет и няма да съжаляваш [;)]
-
Памет за GB-7VAX
Mollov, a da imash vpechatlenija ot TwinMOS DDR333 s Nanja chipove, che imam takava, ama sam S KT266A i se seshtash che ne moga da ja testvam "to the limit" det se vika [8D]
.
-
Памет за GB-7VAX
Az predi niakolko meseca si vzeh duno GA-7VRXP.... S USB2 RAID.. i t.n.t.. Estestveno s DDR pamet. procesora e 1600+. Isipak edna shapka pari za vsichko... vzeh si pamet DDR333 togava takava imashe.. vsichko raboti ok. Samo ne moga da razbera zasto kato pusna niakoia testvashta programa naprimer WCPUID i mi pokazva za DDR 266.67 MHz. Niakoi znaeli kak da go opravia tova?
ili moje bi triabva da vdigna skorostta na System Clock?
-
Памет за GB-7VAX
Нямам впечатления от NANYA DDR333, само от Winbond-a>.. [8)]
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by EX-DJ
Az predi niakolko meseca si vzeh duno GA-7VRXP.... S USB2 RAID.. i t.n.t.. Estestveno s DDR pamet. procesora e 1600+. Isipak edna shapka pari za vsichko... vzeh si pamet DDR333 togava takava imashe.. vsichko raboti ok. Samo ne moga da razbera zasto kato pusna niakoia testvashta programa naprimer WCPUID i mi pokazva za DDR 266.67 MHz. Niakoi znaeli kak da go opravia tova?
ili moje bi triabva da vdigna skorostta na System Clock?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ами това неможеш да го оправиш.... паметта ти работи синхронно на FSB-то, затова е така...... е, можеш да пуснеш паметта async и да получиш заветните 333MHz на паметта, но това може да ти забави системата само...
-
Памет за GB-7VAX
i az si vzeh takova duno , qko e ,AMD XP na 1600+ , qko se klokva , ako si nameri6 i plastinka ot VAXP za zvuka - bilo se 4yvalo po qko ,
tyk edin men se oppitva da otkly4i XP 1600+ s srebyrna pasta kypena ot KONRAD , ama ne6to ne stava , na sveki opit delitelq be6e razli4en , i se otkaza
za pamet e dobre da e pone 333 i da q tesva6 ,nie v ofisa rabotim s MEMTEST , qka e i ne gre6i
-
Памет за GB-7VAX
1600+/TwinMOS(Winbond BH-6)/V^ i vsichko ste ti e na max :)
Samo deto 1600 tai i drugata sedmica nenam dali ste ima... a ot Most sa zeleni bokluci...
-
Памет за GB-7VAX
Здрасти на всички!
Dilura, я кажи за каква пластина от VAXP става въпрос? А ти с какво дъно си, VAXP или VRXP, щото не е ясно.
-
Памет за GB-7VAX
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by geniusloki
Samo deto 1600 tai i drugata sedmica nenam dali ste ima... a ot Most sa zeleni bokluci...
samo deto imam edin takav zelen "bokluk" ot MOST AGOIA 021y i sam moje6 da vidi6 dokade stiga.
Ta za dilura toj mi e kolega [:D] i za men stava6e duma 4e ne mojah da go otklu4a toq "tap" XP 1600+ ne 6te i ne 6te be .... [}:)]
za JM:
s 7vax e dilura
Stava duma za plastina koqto idva s 7VAXP na koqto ima izkarani MIDI i 2 izhoda koito moje6 da polzva6 za REAR OUT i CENTER/SOOBWOFER (govorim za onboard sound) i tuka edin tvarde6e 4e zvuka bil "po qk".
-
Памет за GB-7VAX
vaxp ima plastinka za zvuka , koqto travi 5,1 kanal
moq kolega si e zvel takava i kaza 4e zvyka bil po-qk s plastinata , otkolkoto bez neq
-
Памет за GB-7VAX
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by lightmaster
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by geniusloki
samo deto imam edin takav zelen "bokluk" ot MOST AGOIA 021y i sam moje6 da vidi6 dokade stiga.
Ta za dilura toj mi e kolega [:D] i za men stava6e duma 4e ne mojah da go otklu4a toq "tap" XP 1600+ ne 6te i ne 6te be .... [}:)]
za JM:
s 7vax e dilura
Stava duma za plastina koqto idva s 7VAXP na koqto ima izkarani MIDI i 2 izhoda koito moje6 da polzva6 za REAR OUT i CENTER/SOOBWOFER (govorim za onboard sound) i tuka edin tvarde6e 4e zvuka bil "po qk".
10лв и си готов[:D]
-
Памет за GB-7VAX
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by lightmaster
I-i-ih-aaa, padnalo ti e neshto specialno - az probvah 7 ! - i poznai 166 shina bez otkliuchvane na 1.8V... moia raboti na 170 bez da mu vdigam voltaja