Здравейте,
Четох в нета какво означава един процесор да има 1 ядро и 2 нишки и така не ми стана ясно. Ако някой може да обясни по просто ще бъда благодарен.
Здравейте,
Четох в нета какво означава един процесор да има 1 ядро и 2 нишки и така не ми стана ясно. Ако някой може да обясни по просто ще бъда благодарен.
Здрасти! Технологията се казва Hyper-Threading и е разработена от Интел. Това е възможността на едно физическо ядро да се изпълнява повече от една нишка едновременно което позволява истински мулти-задачи. За целта процесора трябва да подържа HT и от биос-а да е разрешена опцията. Първите процесори с HT бяха няколко модела Pentium IV над 2.8 GHz.
Благодаря за бързия отговор!
Вчера ми предложиха един нетбук Asus с Intel® Atom™ Processor Z520 за 200 лв. и видях през Евереста че показва 2 процесора и се замислех че не може да бъде и пуснах CPU-Z и видях че с 1 ядро и 2 нишки. Има 2 гб РАМ и хард 120 ГБ, пак през Евереста видях в СМАРТ, че харда е на повече от 8000 часа възможно ли е това като нетбука е на 1 година трябва да не спиран никога и струва ли си за тези пари.
Ако ти върши работа що пък да не си струва. Виж му батерията как е. Харда се сменя и е евтин.