problem s biosa na Gigabyte 7VA
biosa mi beshe versiq f2 i reshih da go update do aktualnata versiq f8 ot site na gigabyte i izpolzvah programata @flash na gigabyte obache sqm dopusnal malyk gaf, svalil sqm versiqta za 7VAX i pc-to zacikli. mahnah bateriqta na biosa za 20 minuti i pc-to trygna ma sq mi dava che dynoto mi e 7VAX s dual bios;( kat gledam ush raboti normalno kat izklujchim tova, che floppyto izchezna i che kat dam restart i zaciklq i trqbva da izklujcha pc-to i da go pusna nanovo probvah posle da sloja versiqta f8 za 7VA i ush mi dade che e update i iskashe reboot ma zacikli i si ostana 7VAX dual bios nqkoj ima li ideq kak da si sloja versiq na biosa za 7VA koqto da raboti normalno, trqbva da chakam da izleze po-nova versiq ili ima i drug nachin?
blagodarq predvaritelno
Flash-vaj pod chist DOS, ako si s 2k ili XP zemi ot njakade Startup Disk za 98. S kojato i versija da flash-nesh ne bi trjabvalo da ima problem, no da e za 7VA [:D][:D][:D]
>
mda ama nali ti kazvam, che mi izchezna floppy-to ;(
Chestito novo duno!!!
Ei tiq durveta - DUAL BIOS, DUAL BIOS - NQMA BIOSSSSS! HA! HA![:-boggled]
uf mani majtapa installnah novata versiq na AIDA i mi hvashta dynoto kat GB 7VAX s integrated lan card i kat extra dual bios;(
iskat mi 60lv za da flashnat biosa;( nqma li drug nachin?
Mi probvai ot CD da flashnes. Ili potursi iz neta informatsija kak stava po drug na4in osven s flopy.
Izvinjavaj, ne dogledah za lipsvashtoto flopi [:(]
>
kakvi filove trqbva da zapisha na edno cd za da e bootvashto?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by kudos
uf mani majtapa installnah novata versiq na AIDA i mi hvashta dynoto kat GB 7VAX s integrated lan card i kat extra dual bios;(
iskat mi 60lv za da flashnat biosa;( nqma li drug nachin?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Computer Office - няма да ти вземе такива суми - 310-555, Ники Цеков те е пратил...
Само се ебавате, а човека го е закъсал...
Viz vuv foruma na Overclockbench http://forum.ocworkbench.com imase topik za tva kak stava osven s flopi. Trjabva da ka4is sistemnite failove (ot startup diska) i flash programata + biosa.bin.
Smeni si ot biosa da bootva ot CD i probvai. Samo ne mi idva na um kak ste zapise starija bios njakude. Osven tova ima i mesta kudeto ste ti vzemat 8-10 lv. da ti opravjat problema kato horata.
Az na takova go pratih....
geniusloki:
mersi za syveta, no v momenta ne sm v .bg;(
Mitko744:
copyrah filovete det po princip se copyrat kat pravish startup disk na cd i dadoh na bios da bootva pyrvo ot cd ma neshte da bootne ottam;(
tuk mi iskat 30 euro, az po-dobre novo dyno da si kupq;)
Ti kude si be 4ovek?
Porazrovi se iz foruma deto ti pisah linka ima savet kak stava i ot HDD. Njama da im davas 30 Euro na tija ste se spravis i sam.
Mitko744 mi v Germaniq sm, a za update na bios polzvam programa det bachka pod windows ma sq veche ne stava s neq, t.e. dava mi che ush update ama kat reboot si e sashtata istoriq. chudq se dali da ne flashna pak korektnata versiq i da izvadq posle bateriqta pak za 10-na minuti...