Re:Въпрос относно процесор
слагаш най-новия BIOS, защото най-вероятно си с оригиналния, след който има 2 фикса, свързани с поддържаните процесори
http://www.gigabyte.bg/products/page.../download/bios
абе и Fd ше стигне
то нямаше смисъл да го сменяш с тоя, като съм сигурен, че стария можеше да го качиш с поне още 1GHz от горе
Мерси, ще сложа по-нова версия на Биос и ще видя дали ще разчете процесора правилно. Махнах стария, защото четох че този 2.4 ghz може да се клоква до към 3.2 , 3.4 ghz, но това по-нататък . Благодаря пак за бързите отговори и ще пиша, какво е станало.
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
абе и Fd ше стигне
то нямаше смисъл да го сменяш с тоя, като съм сигурен, че стария можеше да го качиш с поне още 1GHz от горе
Стига фантазии ве колега
Нортууд ще клокнеш с 1 гигахерц отгоре ама познай кога.
И с по-новата версия пак е същото, пише че работи на 1.8ghz. Трябва ли да се правят някакви настройки в самия Биос ?
Влез в Биоса и му дай че шината е 133FSB и толкова.
ето от тук виж http://download.gigabyte.eu/FileList...ga-8siml_e.pdf
първо страница 23 - отиваш в първото меню от дясната страна "Frequency / Voltage Control "
и на стр. 45 - виж където пише "Cpu Clock = 133" ( или натискаш ентър и полсе 133 и пак ентър , или от дефалт честотата 100 помпиш "+" до 133
След това Еsc. - F10 , yes и мисля че ще се оправи всичко .
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Влез в Биоса и му дай че шината е 133FSB и толкова.
ето от тук виж
http://download.gigabyte.eu/FileList...ga-8siml_e.pdf
първо страница 23 - отиваш в първото меню от дясната страна "Frequency / Voltage Control "
и на стр. 45 - виж където пише "Cpu Clock = 133" ( или натискаш ентър и полсе 133 и пак ентър , или от дефалт честотата 100 помпиш "+" до 133
След това Еsc. - F10 , yes и мисля че ще се оправи всичко .
Мерси, колега след като направиих това, което написа всичко се оправи. Поздрави! :)
@twikster
е то е ясно, че ще се оправи.
Въпросът не се състои в това, а във факта, че става въпрос, за P'n'P и ако процесорът не е разпознат, както трябва, може да имаш по късно проблеми.
За това FearMe ти е препоръчал да ъпдейтенеш биоса директно, вместо решението да си оправиш настройките директно в биоса.
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
@twikster
е то е ясно, че ще се оправи.
Въпросът не се състои в това, а във факта, че става въпрос, за P'n'P и ако процесорът не е разпознат, както трябва, може да имаш по късно проблеми.
За това FearMe ти е препоръчал да ъпдейтенеш биоса директно, вместо решението да си оправиш настройките директно в биоса.
Да аз ъпдейтнах биоса, обаче нищо не се промени и затова в крайна сметка направих това, което беше написал Mr. TECHNO :) дано скоро да няма проблеми. :)
Радвам се че помогнах.
Тия дънца Фанта са леко "малоумни" от към Auto FSB , по простата причина че нямат такава опция
SYS :016:
Иначе към Автора - ако размислиш го продай с процесора да ти продам един Asus P4P800E + Cel 2,53 @ 3200 , С добра памет и захранване и на 3800 може да отиде