Re:Pentium B960 или Core i3
1. aida Е синтетичен тест, т.е. резултатите от нея в реалния свят имат стойността на поздравителна картичка за 8-ми март -> красиво, но безсмислено ;)
2. нали правиш разлика между скорост на памет и обем на памет? не на 1333, ако ще на 13 333 да е единия гигабайт памет, компютърът ще е по-тромав от 2 гига на 1066. и наред с други детайли като latency-та и т.н., основната функция на RAM-а е свързана с обема й, а не със скоростта й (както и сам си се убедил, удвоявайки обема й в примера, който си дал по-горе)
и последно - ама ти сериозно ли смяташ, че двата шот-а имат някакъв смисъл? :))
DDR2 срещу DDR3, на различни платформи (процесори, чипсети, и т.н., и т.н.)...
сравнения не се правят така :)
взимаш 2 различни памети, които искаш да сбориш, и последователно ги слагаш на един и същ комп, след което въртиш едни и същи РЕАЛНИ тестове, след което (при желание) ги клокваш с един и същ %, за да видиш как скалират и т.н., и т.н....
не се заяждам, само обяснявам как трябва да поднасяш и каква информация, за да има стойност твърдението ти
Благодаря за съветите, макар че малко не съм се доизразил.
Ъпгрейдите съм ги правил и съм доволен на база РЕАЛНАТА употреба от мен и семейството. Такива шотове си бях направил преди и след ъпгрейдите и на двата, а тези по-горе са днес правени на различните лаптопи. Дано успея да открия старите шотове, това имах предвид. ДДР3-ката /макар и 1066/, но със стария процесор /шина 800/ се държеше напълно като ДДР2 на 800. Просто затова сложих 2 шота, макар и на различни машини. Скоростите си бяха равностойни. Относно обема памет - за Асуса - съгласен съм че особено влияе и преминаването то 64 в 128 битов режим /дуал/, но при Ейсъра - просто това не е променяно, а реалната промяна в бързодействието е налице.
Затова и на другите - ще се добавя по още една плочка. Или с други думи - предпочитам 2*2, отколкото 1*4 ГБ - или 2*1, отколкото 1*2 ГБ както е ХП-то. Така или иначе на всички е Уин7 х86.
П.П. Не се занимавам професионално с комп.техника, така че приемам критика и съвети за моето мнение и предстоящи ъпгрейди.
А аида мисля че отразява това, което реално виждам като разлика в работата на машините.
То стана много офф по темата - ама и още нещо - много ме дразни това, че напоследък при рекламиране да дадена машина, изтъкват че процесора бил с Х МВ L3 кеш - че тя тая кеш има скорост колкото ДДР3. В случая по-важна е КЕШ паметта от по-високо ниво - 1 и 2
и кеш 3 е важeн
Кеша е в процесора и е с най-бърз достъп до него.
Л1 е най- бързата и най-скъпата. после л2 и л3
Благодаря за отговорите и отделеното време.
Изборът се ограничи до следните 2 модела:
http://www.technomarket.bg/products/...-y560-59038061
http://www.technomarket.bg/products/...110-di5b005100
В понеделник отивам и грабвам 1 от двата / който е по-хубав на външен вид, жената ще го избира /.
:thankyou- :thankyou- :thankyou-
и все пак се постарай да хареса DELL-a ;)
Успех стискаме палци да е делчето макар че се съмнявам. От към дизайн са тухли
Виж и тук в www.ardes.bg
мога да ударя едно рамо :)
Дел-чето може да бъде с червен капак - , нещо което би натежало :)
Отговор: Re:Pentium B960 или Core i3
Цитат:
Първоначално публикувано от
Людмил
Не, Dell не са боклуци. Новото поколение Inspiron са посредствени(да не кажа лоши) с гадна евтина пластмаса и ужасно охлаждане(най-големия проблем според мен). Изобщо, много са далеч от latitude, че и от Vostro, които не са много по-скъпи. Не знам у вас какви "домашни приложения на Самсунг" имате, но явно нямате досег с лаптопите им.
Ще ме извиняваш, но този Инспирън 5110 е с метален корпус а не с евтина пластмаса с каквато най-вероятно правят Самсунг! Немога да разбера, но в този форум има наистина много комплексари и всеки хвали неговото си!:(
Спазвай правилата на форума и не обиждай събеседниците си!
Има много възможни гледни точки кой е комплексар и кой не, нека ги запазим за себе си!
Регистрирал си се във форума за да напишеш странна констатация в тема, в която не е писано от 9 месеца... подхождай по-сериозно в бъдеще моля.
kod
Отговор: Pentium B960 или Core i3
Скоро четох, че Самсунг била на първо място в класацията за най-неразвалящи се лаптопи на базата на позвънявания по телефона от потребители с проблеми. Само дето нямаше извадка колко милиона компютри са продали ...
Отговор: Pentium B960 или Core i3
В доста лаптопи има чаркалъци на Самсунг.В лаптопите им не знам дали са техни компонентите,дори и матрицата,но до среден клас машини,които ми са попадали,откъм работа/производителност и екран на Самсунг са били най-скапаните.Извенение,че не съм по темата.