Имам Acorp 6BX81 Slot1, Celeron 333@375 MHz и с update на BIOS-a до версия 2C. Интересува ме до колко най-много мога да си upgrade-вам процесора? Какво ще кажете за съвместимостта на дъното ми с новите Celeron-и на 100 MHz и Pentium3? Кое е най-доброто решение за мен, като се има предвид, че парите не са от значение, НО без да имам право да сменям дъното!
Значи нямащ проблеми с новите Coppermine процесори - какъвто искаш такъв си вземи - ще работи със всички - само си подбери подходящ SlotKet за да нямаш проблеми със стабилността!!!
Не бих казал, че можеш да си купиш какъвто и да е Coppermine! BX няма официална поддръжка на 133MHz FSB! Ще ти работи ли видеото на 89MHz AGP, примерно? Ами дали Acorp има 1/4 PCI при 133MHz FSB? А поддържа ли регулаторът на дъното 1.65V VCore? Помисли върху това, че после да не се чудиш как да връщаш процесора.
Ами Valeri аз точно на тези въпроси които ти ми задаваш очаквам отговор тук. Ако има някой компетентен, моля да обясни. BTW видео картата ми е Intel740 AGP 8MB, и не знам дали ще издържи на 89 MHz. Вие кажете
i740 НЕ държи на издуване на AGP. За да се убедиш сам пробвай с твоята настояща конфигурация. В момента явно си на шина 75. Значи интела държи 75. Твоя процесор няма проблеми с 83, при условие, че паметта ти е поне PC-100, т.е. ако не работи на 83, значи видеото се дъни там. Ако работи, значи си късметлия и си попаднал на читав i740. От друга страна да комбинираш P!!!, при това на шина 133, с i740 си е безмислица. Това са неща които сам си решаваш. Защо не вземеш P!!! на шина 100 за да нямаш проблеми?
Виж колко нано секунди ти е паметта. Ако е 10 или повече ще трябва и нея да сменяш.
За да си 100% сигурен в успеха и да не си губиш времето си купи P-III процесор за 100MHz шина и адаптерна платка с поддржка на P-III (FC-PGA) с джъмпери за волтажа. Преди да си извадиш стария процесор си направи BIOS Update с последната версия. Настройваш адаптерната платка на VCore 1.8V (защото по-старите регулатори нямат под 1.8V), слагаш процесора (няма да се повреди от 1.8V със 100% сигурност), палиш и готово. Така всички шини ще са ти стандартните, всичко ще си работи както и до сега. Освен това имаш интернет, информация там колкото искаш, каквото мога да намеря аз - можеш да го намериш и ти, аз не помня наизуст характеристиките на всички платки, които се продават в България. По същата процедура можеш да си сложиш и от новите FC-PGA Celeron-II процесори, които са и чувствително по-евтини от P-III, освен това P-III за 100MHz FSB вече се намира много трудно.
Успех!
P.S. Така надявам се да съм ти по-полезен, sorry за по-горе, не исках да прозвучи грубо, просто Моллов ти е дал малко прибързан отговор.
Аз съм с такова дано и с преходник и Сел 366@566 обаче откакто се стопли времето и започна да забива. Ако процесора ти работи на 100 FSB проблеми с видео картата няма да имаш - обаче на 75 и 83 MHz тъпото дъно не променя множитела на AGPто
Аз променям честотата на FSB от преходника - той си има джампер - нормал/оверклок но ако ти нямаш такъв - можеш да го направиш от JP5 - той е м/у процесора, паметта и AGP слота. Отваряш го и пускаш биоса - там на честотата на шината вече имаш не default/66/75/83 а default/100/103/112/....
Така вече отговорът се приема за верен, а щом има и pdf на платката няма какво да се обсъжда повече. Това видео няма да работи на 89MHz AGP (пробвах), но на 100MHz FSB (вариянт Celeron-II) ще е OK (66MHz AGP). Платкатa въобще не е тъпа, при 75/83MHz FSB всички платки без опция за ръчно задаване на делителя работят на 1:1 FSB/AGP.