-
sandra-ta...ме шашка
Значи издух малко един Селерон купер -мине до124 мхз...и сандрата ми дава че фсб...на АГП...ПСИ...и самата шина са много високи...ина4е компа е супер стабилен минава си всичко Марк-ове и т.н.т ....да връщам ли честотата на 100 мхз или да си я оставям така ...процесора не грее на 42Ц е....х10[:)]
-
sandra-ta...ме шашка
А какво ти е дъното ?
Трябва да имаш делител за AGP/PCI по принцип с който да ги закотвиш на 66/33, ако нямаш, недей да гъзиш щото много рискуваш, не един и два харда са изгоряли по този начин :) По принцип не е полезно периферните ти устройства да работят на по-голяма честота, пък и невиждам на тоя Селерон, какво толкоз има да му клокваш ...
-
sandra-ta...ме шашка
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Kayso
А какво ти е дъното ?
Трябва да имаш делител за AGP/PCI по принцип с който да ги закотвиш на 66/33, ако нямаш, недей да гъзиш щото много рискуваш, не един и два харда са изгоряли по този начин :) По принцип не е полезно периферните ти устройства да работят на по-голяма честота, пък и невиждам на тоя Селерон, какво толкоз има да му клокваш ...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
CT6VIA4..694X e дъното.. процесора е Селерон 900 на 100Мхз шина....сега го намалих от 124 на 112мхз и ми се детеква като 1Гхз...Сандра-та пак дава че е висока стойноста ама се надявам 12% да не са му проблем...благодаря ти за съвета х10[:)]
-
sandra-ta...ме шашка
124FSB -> 82AGP/42PCI
Принципно ако нямаш проблеми с периферията можеш и така да джиткаш, само че си е опасно, да знаеш.... претоварваш всичко по PCI-а.... опитай да го подкараш на 133FSB, там вече делителите се "оправят"
-
sandra-ta...ме шашка
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Mollov
124FSB -> 82AGP/42PCI
Принципно ако нямаш проблеми с периферията можеш и така да джиткаш, само че си е опасно, да знаеш.... претоварваш всичко по PCI-а.... опитай да го подкараш на 133FSB, там вече делителите се "оправят"
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
На 133Мхз не пали....пробвал съм го тоя вариант...не съм наясно обаче дали има джъмперче за тая честота....щтото аз направо от БИОС-а я дигам...кофти е също че няма контрол в/у Агп и Пси 33/66 има само някакав ауто режим [:)]